Sunt in concediu de crestere copil pana la 2 ani ( pana in 21.06.2011), mentionez ca sunt asistenta si locul de munca e la un CMI, din 22 ar trebui sa ma intorc la servici dar am inteles ca dr nu ma vrea inapoi. Inainte sa ies in concediu a mai angajat o alta asist care normal ar fi trebuit sa aiba contract pe perioada determinata ( al meu fiind pe nedeterminat ) pt ca ma inlocuia, spre surprinderea mea aflu ca-l are pe nedeterminat :O, se poate asa ceva?
A zis ca daca ma ia si pe mine inapoi ( e obligat de lege) timpul de lucru se imparte in doua ( 4-4 ore ), iar minimul pe economie la fel :-/ iar la somaj se va calcula tot asa :-/. Exista asa o lege??? :-/Daca ies direct din concediu in somaj, ceea ce nu cred ca se poate , atunci mi se va calcula somajul dupa salariu pe ca l-am avut inaintea plecarii in concediu.Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac!
Angajatorul are obligatia sa va ofere acelasi post pe care l-ati avut la data suspendarii. Angajand pe postul dv. o persoana cu CIM pe durata nedeterminata este o ilegalitate deoarece nu arespectat art.81 lit.a). Puteti sesiza ITM sau instanta de judecata.
Ca sa intrati in somaj trebuie sa va concedieze dar nu este cazul fiindca postul nu se desfiinteaza.
Deoarece vi s-a incalcat un drept legal va recomand sa va adresati institutiilor mai sus citate.
Sa depuneti cu nr. de inregistrare cererea de incetare a suspendari CIM si revenirea la munca, un eventual raspuns negativ va constitui dovada in cazul inaintarii sesizarii.
Concediere colectiva
rouasa
buna seara!!
va cer ajutorul intr-o speta...
la \\"firma\\" unde lucrez se vor face reduceri de personal si se vor inchide anumite unitati. precizez ca ... (vezi toată discuția)