Mama mea este singura mostenitoare a parintilor ei decedati.
Vrea sa deschida succesiune si sa-mi cedeze mie toata masa succesorala.Eu locuiesc in strainatate .
Ce acte trebuie sa aiba de la mine eu nefiind prezenta la deschiderea succesiunii?
Cea mai simpla solutie, asta daca nu ai frati sau daca te-ai inteles cu ei! Mama ta da o declaratie de renuntare la succesiune (este irevocabila, a dat-o ramane buna data ) . Dupa asta vii tu ,,la rand'' :), impreuna cu fratii (daca-i ai ). Renunta si ei la succesiune si ramai singur. Renuntarea este o simpla declaratie data in fata notarului ! Accepti succesiunea, platesti taxele si ai terminat. De la tine este nevoie de o procura data in favoarea unei persoane care sa te reprezinte cu drepturi depline. Nu stiu daca ai putea-o imputernici chiar pe mama:( In principiu e posibil. Procura poti sa o dai la un notar din tara unde esti, o traduci in romana si o legalizezi sau o dai la o reprezentanta a Romaniei din strainatate (oficiu consular, ambasada).
Aici cu procura te ajuta altii care stiu mai bine CE si CUM !
Varianta cu ,,sa accepte mama si sa-ti instraineze'' are ca principal ,,avantaj'' risipa de timp(mult) si de bani(foarte multi) !