avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune cu cedare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune cu cedare

Mama mea este singura mostenitoare a parintilor ei decedati.
Vrea sa deschida succesiune si sa-mi cedeze mie toata masa succesorala.Eu locuiesc in strainatate .
Ce acte trebuie sa aiba de la mine eu nefiind prezenta la deschiderea succesiunii?
Cel mai recent răspuns: ContSters196414 , utilizator 08:00, 11 Mai 2011
Mai intii trebuie sa dezbata succesiunea la notariat si apoi sa va instraineze bunurile mostenite fie sa vui le vinda fie sa vi le doneze
Cea mai simpla solutie, asta daca nu ai frati sau daca te-ai inteles cu ei! Mama ta da o declaratie de renuntare la succesiune (este irevocabila, a dat-o ramane buna data ) . Dupa asta vii tu ,,la rand'' :), impreuna cu fratii (daca-i ai ). Renunta si ei la succesiune si ramai singur. Renuntarea este o simpla declaratie data in fata notarului ! Accepti succesiunea, platesti taxele si ai terminat. De la tine este nevoie de o procura data in favoarea unei persoane care sa te reprezinte cu drepturi depline. Nu stiu daca ai putea-o imputernici chiar pe mama:( In principiu e posibil. Procura poti sa o dai la un notar din tara unde esti, o traduci in romana si o legalizezi sau o dai la o reprezentanta a Romaniei din strainatate (oficiu consular, ambasada).
Aici cu procura te ajuta altii care stiu mai bine CE si CUM !
Varianta cu ,,sa accepte mama si sa-ti instraineze'' are ca principal ,,avantaj'' risipa de timp(mult) si de bani(foarte multi) !
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
ContSters196414, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se poate face procura roxanam79 roxanam79 buna seara am o intrebare :poti da o procura la orice notar ,in alt judet?tatal meu,defunctul, a avut o suma de bani in banca in alt judet.fata de domiciliu pe ... (vezi toată discuția)
Vreau sa vindem casa, dar fratii sunt plecati in strainatate Zoli13 Zoli13 Buna ziua.Eu impreuna cu fratii mei dorim sa vindem casa parinteasca, dar cei doi frati ai mei sunt in strainatate.Cum se procedeaza daca ei sunt plecati? Imi ... (vezi toată discuția)
Succesiune după moartea mamei valentinap39 valentinap39 Buna ziua. In octombrie 2019 a murit mama mea. Ea a locuit alaturi de tatăl meu in orașul Brăila. Eu locuiesc în București iar fratele meu in Italia. ... (vezi toată discuția)