avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

desi am un handicap neuropsihic gr 1in decembrie m-am casatorit cu o femeie sanatoasa. Pana la casatorie au fost 3 luni de basm aproape intre noi. de a 2a zi dupa cununia civila mi-a zis ca ea vrea sa divorteze, dupa care a urmat perioade de acalmie cu dragoste, dar apareau si certuri. cu cereri verbale de divort. Am citit pe messenger cum ii spunea surorii sale ca de la mine vrea doar un copil... La aproape o luna de mariaj a ramas insarcinata. Au continuat certurile din motive banale, nu avem un motiv capital care sa ceara divortul neaparat ci doar certuri, fara batai, doar tipete, si uneori jignii. Acum suntem la divort, ea a inaintat luni divortul. Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:37, 11 Mai 2011
1. Sa va aparati, in cazul in care doriti sa ramaneti casatoriti, in sensul de a solicita respingerea actiunii de divort si a dovedi ca nu sunteti dv. vinovat de destramarea casatoriei,
2. Sa va prezentati in instanta si sa fiti de acord cu divortul.
Nu vreau sa se destrame casatoria mai ales ca tin f mult la ea si o sa apara si un copil in octombrie. Deci nu vreau sa divortez dar cum poate legea sa o oblige sa stea maritata cu mine?
Pai...nu poate! Cel mult puteti dvs. sa va opuneti iar ea sa produca probe impotriva dvs...dar, oricum, pana la urma tot va divorta...dragoste cu sila nu se poate...:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile omului kristi kristi Toti oamenii sunt egali, fie ca ei au o boala, un handicap sau sunt sanatosi. De la acest principiu voi pleca. Intebarea e ce sanse de reusita am daca ... (vezi toată discuția)
Divort nicola_ms nicola_ms Luna viitoare am procesul de divort in calitate de parata. Eu am nascut de curand (8 saptamani). Intrebarea mea este: de cate ori se poate amana procesul in ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul partilor!? mariuca_25 mariuca_25 Buna seara! In luna ianuarie am introdus divort de comun acord. La primul termen nu ne-am prezentat niciunul si s-a suspendat. In martie sotul meu a repus ... (vezi toată discuția)