avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM,codul muncii 2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM,codul muncii 2011

Buna ziua! Doua intrebari am si eu si poate ma ajuta cineva.
1) Daca am incheiat un cim cu data de 29.04.2011,salariatul urmand sa inceapa activitatea cu 02.05.2011,ce e corect sa pun la preaviz,15 sau 20zile?
2) CCM al firmei expira in iunie 2011. Avand in vedere noul cod al muncii,trebuie prelungit ccm-ul daca sunt 22 angajati acum?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:12, 24 Mai 2011
1. Termenul de preaviz in cazul demisiei poate fi de la o zi pana la maxim 20 de zile lucratoare , pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Codul Muncii prevede durata maxima a preavizului, fapt ce inseamna ca partile pot stabili o durata mai mica a acestuia.

2. In cazul concedierilor, acest termen nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.

3. Legea prevede obligativitatea negocierii ccm si nu a incheierii acestuia, daca aveti deja ccm puteti incheia in act aditional de prelungire a duratei de valabilitate.
Actul aditional de prelungire ccm trebuie dus la Itm? Sau cum?
Actul aditional nu se mai inregistreaza la ITM ..... el se inregistreaza si se transmite numai prin REVISAL.
Asta stiu,te referi la cim.Eu intrebam de contract colectiv de munca.
Scuze ... actul aditional de modificare a ccm se inregistreaza la ITM
Vedeti acest link
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada preaviz schimbare functie iulianip2000 iulianip2000 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea speta: M-am angajat pe o functie de executie iar contractul individual de munca a fost intocmit la acea data cu ... (vezi toată discuția)
Care este perioada de preaviz demisie/concediere bacau73 bacau73 - stiu ca potrivit noului cod al muncii perioada de preaviz pentru persoanele care detin functii de conducere este de 45 de zile lucratoare. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
In cazul desfiintarii unui post cat timp nu se fac angajari? crasna crasna In cazul desfiintarii unui post in cadrul unei societati, cat timp nu se pot face angajari pe postul respectiv? Va rog sa imi raspundeti la aceasta intrebare ... (vezi toată discuția)