De curand a trebuit sa-mi schimb Cartea de Identitate, ca urmare a expirarii termenului de valabilitate a celei vechi. Toate actele necesare anexate la dosarul ce trebuia depus, au fost in regula, dar a aparut o problema care impiedica depunerea/primirea dosarului de documente pentru procesarea noii Carti de Identitate.
Problema este, ca adresa la care am cumparat imobilul in 1980, respectiv Str.[editat] Nr.8, [editat] a fost modificata de catre autoritati, nici macar nu stiu cand, cu Str.[editat] Nr.20, [editat], numarul 8 mentionat mai sus nemaiexistand. Contractul de vanzare - cumparare pe care il am din 1980, nu a fost modificat niciodata, si pana acum nu am mai avut probleme cu autoritatile, respectiv cu Politia care a eliberat C.I. pana acum, sau alte autoritati privind aceasta adresa, dar in prezent am probleme cu aceasta modificare a numarului , adica in loc de Str.[editat] Nr.8 , trebuie sa fie Str.[editat] Nr.20. , cu nou-infiintata Evidenta a Populatiei , care a preluat sarcinile Politiei privind eliberarea Cartilor de Identitate si care probabil, ca nu este informata de radierea si/sau modificarea unor adrese: numarul 8 din Str.[editat[ nu mai exista in prezent si probabil ca s-a facut pe undeva o modificare oficiala, de care noi majoritatea nu stim , dar de care Politia stie foarte bine. Cred ca doar Cartea de imobil a blocului este cea mai justificata sa faca aceasta dovada eliberand vreun document legalizat fiecarui proprietar ce locuieste la aceasta adresa.
Incepand de la data cumpararii imobilului mai sus-mentionat, am schimbat de 3 ori Cartile de Identitate, fara a exista nici un fel de impediment. Nici celelalte documente legale nu au avut de suferit din cauza acestui numar.
Intrebarea mea e: Ce e de facut in acest caz, pentru ca de Cartea de Identitate chiar am nevoie?
Unde ma pot adresa, pentru a rezolva aceasta situatie si de ce documente legale am nevoie pentru aceasta rectificare? :O
De ce Politia nu se mai ocupa in continuare de aceasta activitate, ea fiind cea mai in masura s-o faca si fiind cel mai bine informata despre situatiile legale? :sorry: