avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare mostenire

Situatia e in felul urmator: doi soti la a 2-a casatorie, ea are 2 copii el 3. Toti copii sunt majori la casele lor. Impreuna au casa si gradina la sat plus vre-o 2 alte terenuri. Sunt casatoriti de 7 ani jumate.
Ea e grav bolnava si se pare ca traieste ultmele clipe. Ce drept de mostenire au copii ei in clipa in care mama lor nu mai e. Si ce obligatii are actualul sot fata de copii ei.
Ea din prima casatorie a ramas cu un apartament pe care acuma pe patul de moarte la trecut pe numele copiilor. Actualul sot nuavea nici un drept asupra acelui apartament?
multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
nicoles23, utilizator
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 20:58, 11 Mai 2011
1/4 inseamna un sfert, atat mosteneste sotul din jumatatea sotiei din bunurile comune
Daca nu vindea apartamentul, sotul mostenea o cota de 1/4, iar copiii primeau restul de 3/4 impreuna. Din casa si terenurile dobandite in timpul casatoriei, jumatate e a sotului si nu intra la mostenire, iar din jumatatea doamnei sotul va mosteni un sfert (1/4), iar copiii impreuna trei sferturi (3/4), ceea ce va face ca in final sotul sa detina 5/8 din aceste bunuri, iar copiii doamnei 3/8 (impreuna).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri dobandite in timpul casatoriei lorina77 lorina77 Buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare... Sotul meu are un copil din prima casatorie, eu nu.Am aplicat recent la programul prima casa-sotul meu ... (vezi toată discuția)
Cote de mostenire pentru copii din 2 casatorii diferite ContSters126200 ContSters126200 Buna dimineata! Am o cunostinta cu urmatoarea situatie familiala: un copil din prima casatorie si apartament proprietate personala cumparat inainte cu 3 ani ... (vezi toată discuția)
Mostenitori renata67 renata67 Buna ziua! As vrea sa va relatez o situatie si sa va pun o intrebare. Doua persoane au trait in concubinaj cativa ani , timp in care li s-a dat un ... (vezi toată discuția)