Mama mea a cistigat un proces de partaj cu atribuirea intregului bun, cu plata unei sulte catre ceilalti comostenitori ai imobilului. Eu, fiica ei, am platit din banii mei acea sulta, catre cei 5 comostenotori legali, urmind ca mama mea sa ramina singura detinatoare legala a imobilului, cu conditia ca ea sa-mi faca mie un act de donatie sau vinzare-cumparare, pe acel imobil, eu urmind sa ma mut acolo, sa am grija de ea. Mentionez ca eu sunt singura fiica. Am facut multe imbunatatiri, am construit o casa noua, dar pe numele mamei.,eu de buna credinta. Acum, mama de 75 ani, si-a gasit un chirias, de 50 de ani si nu mai vrea sa-mi faca mie acte nici pe casa veche si curtea care am platit-o, nici pe casa mea noua care este pe numele ei si nici nu mai doreste ca eu sa ma mut inpoi in casa parineasca unde m-am nascut si am crescut.
Cum sa fac totusi sa-mi fac actele pe dreptul meu cel pe care l-am platit cu banii mei. Cota parte a mamei, dupa raportul de expertiza judiciara, valora 3750 ron, casa fiind in paragina, demolabila, de nelocuit.
ati mai postat un topic aproape identic si v-am raspuns care ar fi singura modalitate: sa-i cereti banii investiti in cadrul unei actiuni in instanta, poate in felul asta o determinati sa va faca actele...ca altfel nu va avea de unde sa va despagubeasca.
alta modalitate nu prea vad, avand in vedere ca omul cat traieste face ce doreste cu bunul sau.
dvs. oricum sunteti mostenitoarea rezervatara a mamei dvs.
Multumesc foarte mult pentru raspuns, nu am gasit postarea mea si am crezut ca ar fi o greseala.
Am sa aplelez la un avocat daca lucrurile se complica, poate tot la cel care ne-a reprezentat si la procesul de partaj, care cunoaste foarte bine cazul. Numai ca va fi putin cam mirat de noua intorsatura a situatiei.
Eu nu vreau sa profit , vreau sa-mi recapat cu acte cea ce am cumparat si investit fara acte, sa stau linistita.