avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bunuri...succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bunuri...succesiune

buna seara. in cazul unei succesiuni trebuie declarate toate bunurile? notarii detin o baza de date unde pot verifica daca am declarat toate bunurile? multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: amcteam , utilizator 10:18, 12 Mai 2011
puteti dezbate succesiunea si partial, urmand ca pentru celelalte bunuri sa va faca un supliment la certificatul de mostenitor, ulterior!
Da, tot patrimoniul defunctului. De altfel, prezentati notarului anexa eliberata de primarie.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
elena138, utilizator
nu sunt de specialitate si nu stiu ce acte trebuie prezentate.....sa inteleg ca trebuie solicitata de la primarie o anexa?
anexa 24
Se poate dezbate succesiunea si fara anexa 24, bunurile urmand a fi declarate de catre mostenitori (insotite de actele de proprietate, evident). Pentru bunurile nedeclarate sau despre care nu aveti cunostinta la data dezbaterii succesiunii se poate solicita suplimentarea certificatului de mostenitor, la acelasi notar care a eliberat certificatul de mostenitor initial.

Alte discuții în legătură

Anexa 24 sau certificat atestare fiscala - pers. fizica ....? monahelenus monahelenus Va rog frumos spuneti-mi ce institutie imi poate elibera in numai baza unui cerfificat de nastere aceste documente din care sa reiasa nr de imobile detinute de ... (vezi toată discuția)
Ascunderea bunurilor succesorale SandaP SandaP Buna ziua, In urma decesului unei rude, s-au deschis succesiunea si au fost obtinute certificatele de mostenitor. Bunurile in sine, nu au fost deocamdata ... (vezi toată discuția)
Succesiune, bunuri omise Angel22 Angel22 Ce se poate intampla daca un succesibil nu declara bunurile defunctului. (vezi toată discuția)