avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bunuri...succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bunuri...succesiune

buna seara. in cazul unei succesiuni trebuie declarate toate bunurile? notarii detin o baza de date unde pot verifica daca am declarat toate bunurile? multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: amcteam , utilizator 10:18, 12 Mai 2011
Ascunderea sau dosirea unor bunuri succesorale constituie frauda, potrivit art.703-si 712 c.civil, frauda sanctionata cu pedeapsa privata.Dosirea unui bun, nerestituirea unui bun sau chiar o minciuna sau simpla tacere , constituie actiuni de frauda ale bunurilor succesorale.
Aceste actiuni insa, deci frauda, trebuie dovedita, ea nu se poate prezuma.
Se poate dezbate doar o parte din masa succesorala, ce anume va intereseaza pentru moment (de exemplu un loc de veci, imobil, autoturism, teren, conturi in banca, orice alt bun aflat in evidenta pe numele defunctului). Ulterior se pot face alte dezbateri. Dar atentie ca odata ce ati deschis dosarul la un notar, ulterior nu va mai puteti muta la alt notar, decat in cazul decesului acestuia. Asa incat asigurati-va inainte ca mergeti la un notar convenabil dpdv al onorariului.
Notarii nu au nici o baza de date cu toate bunurile mobile si imobile ale defunctului.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
amcteam, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa 24 sau certificat atestare fiscala - pers. fizica ....? monahelenus monahelenus Va rog frumos spuneti-mi ce institutie imi poate elibera in numai baza unui cerfificat de nastere aceste documente din care sa reiasa nr de imobile detinute de ... (vezi toată discuția)
Ascunderea bunurilor succesorale SandaP SandaP Buna ziua, In urma decesului unei rude, s-au deschis succesiunea si au fost obtinute certificatele de mostenitor. Bunurile in sine, nu au fost deocamdata ... (vezi toată discuția)
Succesiune, bunuri omise Angel22 Angel22 Ce se poate intampla daca un succesibil nu declara bunurile defunctului. (vezi toată discuția)