avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare conform noului Cod al muncii....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare conform noului Cod al muncii....

Sunt angajat ca sofer la o universitate .Suntem 2 soferi.Numeroasele obligatii de munca,drumuri in tara si strainatate, necesita nenumarate ore suplimentare.Fiind doar doi soferi, nu putem compensa orele suplimentare cu zile libere.Conform reglementarilor actuale, salariul ne-a fost diminuat cu 25% ,ore suplimentare nu se mai platesc , zile libere nu putem lua.....
As dori sa ma lamureasca cineva, ce modalitate exista in baza noului Cod al muncii pentru reglementarea platii orelor suplimentare.
Multumesc anticipat pentru raspunsurile date.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 12 Mai 2011
Pentru sectorul bugetar, exista Legea nr.285/2010, care in art.9 alin.1 prevede:
In anul 2011, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii profesori Eva_56 Eva_56 Cum se calculeaza orele suplimentare si prin ce act normativ s-au diminuat salariile cu 25%. (vezi toată discuția)
Drepturi asistenti maternali strgr_mariana strgr_mariana as dori sa stiu de ce asistentilor maternali nu li se platesc orele de munca suplimentare , sarbatorile legale precum si concediile de odihna? (vezi toată discuția)
Recompensare muncii prestate in zilele de repaus saptamanal si sarbatori legale dida48 dida48 Sunt registrator medical la UPU ( unitate primiri urgente - spital jud. de urgenta ) si in baza unui certificat medical am obtinut trecerea de la program de ... (vezi toată discuția)