contract v/c redactat de un avocat, merge la notar pentru autentificare. ÎNTREBARE notarul ia acelaşi onorariu ca şi cum l-ar firedactat el ?
Dacă ştie cineva răspunsul ar fi grozav să-l aflu repede că mă presează timpul
Dacă nu, o să cotizez ca toată lumea. Păi nu ?!
Notarul va incasa acelasi onorar,intrucit va calcula taxa + onorar la valoarea contractului.
Deci mai bine te duci direct la el si spui secretarei sale toate datele arti,obiect,pret etc si ea il va redacta pe modelele ei.
Consilier
nu este adevarat, de regula se ia cu 30% mai putin din onorariu notar, daca redacteaza un av. Poti sa intrebi la mai multe notariate, dar tine de notar daca face aceasta reducere (nu il obliga nimeni) . Insa s-ar putea ca real diferenta sa fie f. mica, pt ca acei notari sa aiba onorariile mai mari. Eu stiu notariat Maria Gabura (zona Mosilor), Emil Purdescu ( la ambii caz personal de reducere 20-30% onorariu notar)daca ai si un avocat. Practic tot ei redacteaza, dar poti veni insotit, sau doar cu delegatia av. (suna pt. amanunte sau du-te acolo); Bineinteles taxa de tb (catre stat) se plateste la fel oriunde te duci si nu sunt reduceri.
Buna ziua, am si eu o intrebare. Eu cumpar un teren de la cineva cu xEuro. Notara imi spune ca nu poate sa imi calculeze onorariul la pretul acela ca este prea mic, si deci ca trebuie sa mi-l taxeze la pretul din grila. Se uita in grila si satul respectiv nu e, insa ia pretul corespunzator comunei din care face parte. E corect? In comuna se vinde cu mult mai mult decat in sat, care e-i drept nu-i departe (3-4 km) dar totusi..... pretul din grila este de 3,33 ori mai mare decat cel de achizitie propriu-zis. Pentru toata taraseala asta nesimtita platesc in plus vreo 830E. Nu ma dau banii afara din casa si nici nu vreau sa platesc aiurea pentru ca nu exista o metodologie mai corecta de aplicare a unei legi.
Am avut si eu o situatie de genul asta si cautand intr-un tabel am gasit tot asa doar Comuna...DAR...acolo la Extravilan am valoarea ( 0,08 - 1,00 ) Euro.Poti sa-ti convingi notarul ca terenul tau tinde mai mult spre valoarea minima fiind intr-un sat mai marginas,fara infrastrustura etc...Aici intervine si talentul de negociator.Bafta
Vanzare imobil
laura_agapy
As dori sa stiu cat ar costa actele de vanzare- cumparare la notariat daca mama mea imi vinde mie casa. Casa are 80 mp iar terenul 187 mp. Ma gandesc ca poate ... (vezi toată discuția)