avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... posibilitate cumparare uscatorie bloc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

posibilitate cumparare uscatorie bloc

Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea mea:Este posibil ,cu acordul locatarilor din bloc sa cumpar uscatoria care se afla in perete cu dormitorul meu, prin despagubire a tuturor locatarilor?
Cel mai recent răspuns: libra_oradea , utilizator 19:37, 2 Iunie 2011
Am citit ce s-a scris mai sus, insa eu am nevoie de ajutor in sens invers.
Sunt proprietarul unui apartament cu o camera si la fel ca alti coproprietari utilizam uscatoria blocului pentru uscat rufele.
Vecinii de la etajul 4 (ultimul), prevalandu-se de acest art. 45 modificat vor sa scoata la vanzare uscatoria, motivand ca banii obtinuti din vanzare ar urma sa fie folositi la construirea unui acoperis cu tigla. Neoficial am aflat ca de fapt, cel putin o familie intentioneaza sa vanda apartamentul de la ultimul etaj si existenta unui acoperis de tigla ar fi un avantaj.
M-am oferit sa cumpar eu uscatoria, dar se pare ca oamenii vor sa organizeze o licitatie, unde probabil nu as face fata altor competitori, care ar dori sa-i schimbe destinatia, transformand-o intr-un spatiu comercial.
Consider ca aceasta Lege nr. 170/2010 nu poate modifica radical prevederile Constitutiei, actul normativ fundamental in Romania. Mai mult, aceasta lege (170/2010) este o lege de modificare a unei alte legi din 1996 (L 7/1996) si are treaba cu cadastrul si publicitatea imobiliara. In consecinta ar trebui sa reglementeze modalitati de inscriere in CF si alte aspecte similare, nu sa reglementeze un drept de proprietate.
Am nevoie sa utilizez in continuare a ceasta uscatorie pentru uscat rufe, avand in vedere faptul ca locuim 4 persoane intr-un apartament de 40 de mp.
Cum as putea sa impiedic aceasta vanzare sau daca exista prevederi legale care sa-mi dea vreun drept de preemptiune sau alte facilitati in cumpararea ei?

In ultimii ani, hidroizolatia blocului a fost reparata de nenumarate ori, pentru a se elimina infiltratiile de apa la apartamentele de la etajul 4. (Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti.) Cel putin pentru ultimele 2 lucrari, ar trebui sa avem garantie de la executant. Acest aspect poate sau nu sa impiedice vanzarea uscatoriei? Avand in vedere faptul ca motivatia de a se face acoperis nu se mai justifica.

In plus, blocul de locuinte ar necesita si alte lucrari, nu numai acoperisul (conductele de apa/canal/incalzire; scarile si usile de acces; repararea si zugravirea casei scarii; etc...). Dar probabil asta tine de hotararea tuturor/majoritatii coproprietarilor.

Multumesc anticipat pentru orice sfaturi.
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2011
libra_oradea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui apartine de fapt un spatiu proprietate comuna la bloc? Marirom Marirom Uscatorul (spatiu proprietate comuna) folosit de proprietarii de pe o scara dintr-un bloc cu mai multe scari le apartine doar acestora sau tuturor ... (vezi toată discuția)
Cumparare "uscatorie" la bloc IDANUT IDANUT Locuiesc la parterul unui bloc intr-un apartament de doua camere(in acte) in imediata vecinatate a uscatoriei (o camera) pe care am inclus-o in apartament ca a ... (vezi toată discuția)
Cum pot dveni proprietarul spatiului ,singurului uscator aflat in bloc,ca totul sa fie legal ADOCATA ADOCATA Pe scara noastra de bloc ,se afla o singura camera,uscator,la etajul 4. a-si dori ca aceata camera sa devina proprietatea mea,fiind lipita de apartamentul ... (vezi toată discuția)