avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... E legal sa mi se solicite copie color C.I. pentru a ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

E legal sa mi se solicite copie color C.I. pentru a retrage bani dintr-un cont pe un sait de pariuri?

buna ziua!! as avea si eu o intrebare....mi-am facut cont la un site de pariuri...si cand vreau sa retrag bani din contul respectiv imi cere sa faca identificarea si trebuie sa trimit o copie color a actului de identitate. este legal?este riscant?ce credeti ca ar trebui sa fac?? multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: LUCk33ro , utilizator 21:34, 30 Octombrie 2011
Motivul pentru care va cer o copie dupa CI este legea pentru prevenirea spalarii banilor. In functie de site, conditiile de folosire a acestuia sunt variate, fiind site-uri care nu cer acest lucru. In general aceste informatii sunt specificate pe pagina "Termi si conditii".
In ceea ce priveste folosirea datelor in alte scopuri depinde si de amploarea/marimea/renumele site-ului, in cazul site-urile mari este foarte putin probabil sa se angajeze in astfel de activitati.
Eu v-as recomanda sa scrieti pe copia de buletin numele site-ului sau "Doar pentru a fi folosit de www.xx.ro" sau "Doar pentru www.x.ro". Astfel nu vor putea folosi copia dvs de CI. Modificarea unei cifre sau stergerea ei este posibil sa nu fie admisa intrucat ei doresc sa verifice identitatea dvs.
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2011
Mona Luca, utilizator
Buna seara,
este firesc sa va fie ceruta o copia a actului de identitate. Dvs doriti sa ridicati ceva sume de bani si trebuie sa existe o justificare in acest sens. Pentru linistea dvs asa cum au spus si ceilalti participanti la forum faceti o mentiune pe acea copie " se va folosi doar pt. ......." (motivatia dvs).
Cred ca valabila este doar copia alb negru.
In opinia mea, solicitarea unei copii color a CI constituie un abuz.
Ar trebui sa le solicitati baza legala in care va solicita copia color a CI.

Sunt de aceeasi parere ca trebuie sa specificati pe copie data si scopul acesteia.

Preferabil ar fi sa transmiteti copia CI prin fax.
V-au solicitat o copie dupa buletin spuneti dvs.
Cum ati trimis copia? Nu cumva scanata si atasata la un e-mail ?
In acest caz, consider ca solicitarea ca si copia sa fie color mi se pare intemeiata... copii ale actelor de identitate se pot obtine din multe parti, i-ar fi usor unei alte persoane sa-si asume identitatea dvs. astfel. Pe cand o scanare color, dovedeste clar ca titularul mesajului detine actul de identitate in original (sau a reusit sa puna mana pe o copie color a buletinului dvs., in acest caz nu cred ca ar ezita sa o foloseasca, problema nemaiexistand).
... o scanare color, dovedeste clar ca titularul mesajului detine actul de identitate in original (sau a reusit sa puna mana pe o copie color a buletinului dvs....

Afirmatia dvs. nu tine loc de baza legala pentru solicitarea unei copii color.

In opinia mea, in cazul de fata , solicitarea copiei color tine mai mult de domeniul "conditiile utilizarii site-ului/sistemului online"

Alte discuții în legătură

Administratorul imi cere buletinul popaadina popaadina Mi am schimbat domiciliul de curand si administratorul imi cere copie dupa buletin si ,spune el,\"cartea imobilului\" .Este normal sa mi cera copie dupaC.I si ... (vezi toată discuția)
Furt domeniu web site Raluca_2013 Raluca_2013 recent am intampinat urmatoarea situatie: mi-a fost ,,sparta,, parola de acces la email de unde mi-a fost luata o copie scan a cartii de identitate - persoana ... (vezi toată discuția)
Emailuri ciudate atraction atraction buna ziua,de ceva timp primesc emailuri de la o asazisa persoana feminina din Senegal care zice ca se afla intr-o tabara de refugiati,ca parintii au fost ei ... (vezi toată discuția)