avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am nevoie de ajutor!!!!!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am nevoie de ajutor!!!!!!!

buna ziua,am si eu o problema si sper ca ma ve-ti putea ajuta cu un sfat.
M-am casatorit recent,stau in casa socrilor,pana pot sa mi iau o locuinta,dar a intervenit o problema.Sotul meu mai are 1 frate si 2 surori,iar una din surori a amenintat ca il va duce pe socrul meu la un notar sa ii faca acte pe casa unde locuim pe numele ei si ca pe restul ne da afara,desi nu ea il intretine pe socrul meui ,mentionez ca soacra nu mai traieste.Care sunt drepturile celorlati frati?
va multumesc si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: carmenganea , utilizator 12:48, 18 Noiembrie 2020
Au trecut 6 ani si jumatate de decesul soacrei,iar imobilul in discutie este o casa cu 4 camere+bucatarie, garaj,si curte,care se afla la tara .
Cumnata mea a zis ca se pot face acte si fara acordul fratilor,intrucat nu e prima data cand se face asa ceva,ca mai sunt si alte cazuri care le cunoaste ea,si tot asa s-a procedat ,chiar daca au fost mai multi frati,si chiar daca fratii o vor da in judecata,a zis ca procesele de acest gen la noi in tara dureaza multi ani si costa bani.Chiar asa sa fie ?Este posibil asa ceva?
Din pacate asa este in Romania. Noi am patit-o . Tatal meu a avut familie mare , au fost 10 frati. Bunicul decedat de foarte mult timp, succesiune facuta , bunica a ramas in curte vreme indelungata fara ca vreunul dintre copii sa aibe pretentie la bucatica de pamant ce le revenea dupa defunctul tata . Cand batranetea si-a spus cuvantul, unul dintre frati a zis ca o ia la el sa o ingrijeasca , ceilalti frati luand-o de buna ca fiind fratele bun samaritean. Lucru care s-a dovedit neadevarat . De cate ori unul dintre frati venea in vizita la batrana pentru a-i aduce cele trebuincioase traiului, fratele cel mare statea langa ei , asistand la discutii mama- copii. De ce ? pentru ca intre timp , fratele cel "bun" a pus-o pe batrana (fara carte /nu stia sa citeasca ) sa semneze un act prin care toata partea ei ii revenea acestui frate , iar el a ascuns acest lucru pana cand batrana a decedat si adevarul a iesit la iveala.Fratii , 10 la numar , s-au judecat ani multi dar fara sorti de izbanda , drept rezultat unul s-a ales cu jumatate +1 , iar ceilalti 9 cu cealalta jumatate impartita la 10 . Deci !? paza buna trece primejdia...
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2020
carmenganea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere olidan olidan Bună seara. As avea nevoie de câteva informații legat de următoarea situație:Părinții soțului meu au avut un contract de intretinere pentru casa cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament cristinaiasi cristinaiasi Buna seara. Am ceva nelamuriri referitoare la succesiunea unui apartament cu 3 camere din Iasi, al socrilor mei. Situatia este astfel : apartamentul cu 3 ... (vezi toată discuția)
Mostenire morosa morosa buna ziua .socrul meu a murit acum in un an sotul meu este singur la parinti si stam cu mama sa .actele pe casa sunt pe amandoi .vreau sa stiu ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)