avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am dreptul la somaj? Cum se va calcula?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am dreptul la somaj? Cum se va calcula?

Buna ziua,
Am lucrat 21 de ani, iar de la 17.05.2001 nu mai am loc de munca. Ultimul contract de munca a fost pe perioada determinata de 15 zile. De aproape 2 ani am si un Contract de prestari servicii cu o Asociatie de proprietari, cu un salar de 357 lei din care platesc lunar contributiile la Bugetul de stat.
Am dreptul la somaj?
Cum va influenta venitul meu de la asociatie, calculul somajului.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:04, 12 Mai 2011
1. Beneficiati de indemnizatie somaj numai daca in ultimele 24deluni ati avut minim 12 luni cotizate la somaj.

2. Legea 76/2002 spune:
Art. 17.
(1) În vederea stabilirii dreptului de indemnizaţie de şomaj, şomerii prevãzuţi la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot gãsi în una dintre urmãtoarele situaţii:
...
k) le-a încetat activitatea desfãşuratã exclusiv pe baza convenţiei civile.

3. Mergeti la Agentia de Somaj sa verifice daca puteti beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj/conventie civila alexandra00 alexandra00 se poate beneficia de indemnizatie de somaj, in situatia incheierii unei conventii civile , ulterior? contreaza nivelul indemnizatiei obtinute pe conventia ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru acordare somaj brezel brezel pot beneficia de somaj daca inceteaza CIM pt.ca se inchide firma ,daca am un contract de cenzor cu conv.civila .la un bloc (prestari servicii dupa care se ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie somaj dupa demitere ruxandrelu ruxandrelu buna ziua, un vice primar de comuna poate beneficia de somaj in conditiile in care a fost demis de consiliul local? are stagiu de cotizare > 12 luni. va ... (vezi toată discuția)