Buna ziua.
Am o nelamurire.Eu si sotia mea am divortat anul trecut.Ea a introdus anul acesta o cerere de partaj.A solicitat impartirea bunurilor comune in cote egale.Bunurile de impartit sunt:casa cu teren,un apoartament,o masina.Ea a evaluat bunurile cu mult sub pretul lor real,banuiesc pt a nu plati prea mult taxa de timbru.Eu sunt de acord cu impartirea in cote egale.Ea a cerut sa ii revina ei casa cu terenul si aprtamentul iar mie masina si sa imi plateasca ea o sulta.Eu sunt de acord cu cotele de 50 %,dar nu sunt de acord cu valoarea estimata de ea pt bunuri,pt ca sulta pe care mi-ar plati-o ea mie ar fi f mica copmparativ cu valoarea reala a bunurilor.
1)Daca eu sunt de acord cu cotele dar nu si cu valoarea bunurilor ce ar trebui sa fac?Fac intampinare si nu cerere reconventionala si cer sa se faca expertize?
2)dar daca sunt de acord cu cotele,insa pe langa masina cer sa mi se atribuie tot mie si apartamentul si sa ii platesc eu ei sulta?In situatia asta e o cerere reconventionala si ar trebui sa timbrez?la ce valoare?
3)Daca cer eu atribuirea apartamentului dar la valoarea estimata de ea ce se intampla?
1. in ac sit veti formula intampinare si desigur ca veti solicita efect expertiz , chiar instanta va pune in discutie efect expertizei
2.in ac sit veti formula reconventionala si veti plati initial taxa de timbru la valoarea pe care o apreciati dvs a imob, ulterior dupa efect expertizei veti fi obligat sa o intregiti
3. dc exista divergente intre parti instanta va hotari cui va atribui imob iar valoarea de circul a imob si a sultei se va calcula dupa efect expertizelor in cauza
indiferent cine solicita atribuirea imob se va efectua o expertiza pentru ca ulterior sa se stabileasca sulta in mod echitabil
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj
ginaelena
sunt divortata, am un minor incredintat spre crestere , partajul nu l-am facut cu fostul sot. avem bunuri cumparate in timpul casatoriei.o sa se imparta in mod ... (vezi toată discuția)