avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufructul in speta succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufructul in speta succesorala

Buna ziua
In speta succesorala (dezbatere, stabilire cote, evaluare si tot tacamul) pot cere despagaburi ca si uzufruct de care am fost lipsit dela celalalt succesibil care locuieste in fapt in locuinta+curte?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 22:52, 12 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca mai sunteti in termen atunci da, puteti solicita contravaloarea lipsei de folosinta.
Sarut-mana si multumesc, ce inseamna a fi in termen si cum se poate estima aceasta lipsa de folosinta?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iulie 2017
emil6702, utilizator
Pana la primul termen de judecata daca sunteti reclamamt sau o data cu intampinarea (in termenul legal de depunere a acesteia- cele 25 de zile de la primirea actiunii reclamantului) daca sunteti parat.

Estimati provizoriu, timbrati si apoi valoarea va fi stabilita printr-o expertiza tehnica judiciara.
Da, sarut-mana, ma gandeam la termenul de prescriptie, dar oricum solicitam pe o perioada de 3 ani anterior depunerii actiunii.
Tinand cont ca mi-ar reveni o cota de 1/4, din discutia cu un avocat, in loc de atribuirea şi predarea efectivă a bunurilor ce mi se cuvin as putea cere sulta?
Va deranjez tot pe dvs. si cu scuze pt insistenta deoarece nu stiu cand se intoarce acesta din concediu si vreau sa fiu pregatit cu tot ce trebuie pana la intoarcerea sa.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iulie 2017
emil6702, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj laurazom laurazom Buna ziua, ma numesc Zosim Laura si am divortat de cateva luni. Am un apartament comun cu fostul sot si vrea sa ma faca sa plec cu doar 1500ron Al doilea ... (vezi toată discuția)
Am dobândit în timpul căsătoriei un imobil cu uzufruct viager de la socri, din care acum fosta soție încearcă să mă scoată. Îmi pot dobândi partea prin instanță? Aricato Aricato Buna ziua , am divortat de 4 -5 luni , si sotia cauta sa ma scoata din casa care este cumparata cu contract de vanzare cumparare de la socri carem mai ... (vezi toată discuția)
Succesiune Bunea Ana Vanda Bunea Ana Vanda Avem un apartament mostenit de la tata, sintem 3 surori si mama vitrega care venim lca succesiune.Stim ca mama vitrega mosteneste 1/2 + 1/4, iar noi restul. ... (vezi toată discuția)