in februarie 2008 , in urma demisiei fostului presedinte, in cea de-a doua adunare generala a asociatiei (prima a fost nestatutara, fiind prezenti sub 50% din proprietari), a fost ales noul presedinte (tot sub 50% din locatari) care a inceput sa-si faca de cap , nerespectind legile iromanesti:
1. desi la ambele adunari au fost sub 50% din proprietari (si locatari), au hotarit ca sa nu se mai faca calcularea costurilor cu incalzirea prin repartitoare de catre firma marioval, ci de catre dna administrator (care este partasa la neregulile de care se face vinovat presedintele), urmind ca acesteia sa-I fie acordat un spor la salariu. Ulterior, intr-o sedinta a comitetului executiv, s-a hotarit ca presedintele si administratorul sa nu mai fie angajati cu conventie civila, cu cu contract de munca, fapt ce a dus la majorarea costurilor cu citirea pina aproape de valoarea pe care o plateau celor de la marioval. Care este procentul care trebuia indeplinit pentru ca decizia de renuntare la serviciile marioval sa fie valabila ? tin sa precizez ca , in afara contractului de calculare a costurilor semnat cu asociatia, marioval a semnat cu fiecare apartament utilizator al repartitoarelor, de garantie asupra acestora si al robinetelor, dar si de calculare a costurilor. Desi a fost anulat contractul cu asociatia, nu au fost anulate si cele cu fiecare utilizator in parte, conform fiecarui contract.
2. desi am depus la dministrare o cerere de scutire de la intretinere pt sora mea (care vine in vizita maxim 8 zile pe luna, si care LOCUIESTE LA O CASA PARTICULARA, A PRIETENULUI), actualul presedinte mi-a cerut ADEVERINTA DE LA ADRESA LA CARE STA ACUM, PRIN CARE SA DOVEDEASCA CA PLATESTE ACOLO INTRETINEREA). Aceeasi situatie s-a intimplat la un apartament pe care mama are procura, si in care stateau initial 3 nepoti ai proprietarului, si la care s-a facut cerere de scutire de la intretinere pentru o persoana care a plecat in jud constanta, locuind de mai bine de ½ de an la acea adresa. La 1 iulie a fost afisata intretinerea corespunzatoare lunii mai, la care au facut ILEGAL calculul pt 3 persoane, in loc de 2, desi avea cerere depusa cu citeva luni mai inainte. De asemeni, persoana care avea flotant pe buletin in eforie – jud constanta, a facut in luna mai scoala de soferi in acea localitate si a dat examenul pe data de 6 iunie 2008, fapt ce poate fi dovedit cu cartea de identitate si cu carnetul de sofer. Sub ce acuzatie il pot da in judecata pentru aceste abuzuri (cele de la punctul 2), ca nu poate fi incardat la abuz de putere sau abus in functie, ca nu este functionar public ?
3. inainte de a-si da demisia fostul presedinte, cei doi au alergat prin bloc pentru semnaturi pentru instalarea unei antene vodafone, au luat semnaturile de la un numar suficienti de proprietari, dar la ultimul etaj , in loc sa ia semnatura de la proprietar, au luat de la mama acestuia, o doamna in virsta de peste 75 de ani. Este valabila acea semnatura, dat fiind faptul ca erau necesare semnaturile TUTUROR PROPRIETARILOR de la ultimul nivel ?
blocul nostru este format dintr-o singura scara, linga noi fiind lipit inca un corp de bloc cu 3 scari. Desi initial au fost constituite in aceeasi asociatie de locatari, ulterior ne-am separat de ei, devenind asociatie de proprietari distincta. Pentru instalarea antenei vodafone era necesar si acordul locatarilor de la ultima scara a bblocului vecin, dat fiin faptul ca blocurile sint lipite , avind chiar 2-3 metri de perete comun ?
4. dupa alegerea actualului presedinte, acesta facut tot posibilul ca sa faca contorizare separata a gazelor, in acest scop utilizind orice fel de mijloace, pe citiva vecini chiar amenintindu-i ca o sa le taie instalatia de gaze (cea veche) dupa ce se pune in functiune cea noua (fapt ce poate fi confirmat de acestia. Ce masuri putem lua pentru aceasta fapta ?
5. anul trecut (cind nu era presedinte) a cerut acordul asociatiei pentru a-si monta centrala termica de apartament, care i-a fost acordat. Insa nici pina in ziua de azi nu a venit la asociatie cu cererea de debransare aprobata de la radet. Ulterior m-am interesat atit la sectia de care apartinem, cit si la sediul central al radet, daca acesta a depus vreo cerere, si am aflat ca asa ceva nu s-a intimplat. Ce putem face impotriva acestei nereguli ?
acestea ar fi doar o mica parte din neregulile savirsite de acest individ venit de 1,5 ani in bloc, un individ cu gura mare care a instaurat teroarea in acest bloc, in care nu a existat niciun proces in 30 de ani, dar care a reusit in numai 6 luni sa aibe deja un proces in pregatire (de la cel de la et 10 de la ultima scara a blocului vecin, lipit de blocul nostru), si va mai avea cel putin un proces din partea mea.
Cum ma sfatuiti sa procedea in cazul acestui individ ?
Cel mai recent răspuns:
elga50 , moderator
09:14, 24 August 2008