avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de manda pt. director general la SA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de manda pt. director general la SA

Buna ziua
Va rog as dori cateva lamuriri legate de CONTRACTUL DE MANDAT
Constiruie vechime in munca?
Se inregistreazala ITM un contrct de mandat pt dir. gen la un SA?
Daca nu, unde se inregistreaza?
Eu stiu ca potrivit OUG 82/2007de modif. a Lg. 31/1990 (art. 152) remuneraţia directorilor obţinută în temeiul contractului de mandat este asimilată salariului, din punctul de vedere al obligaţiilor decurgând pentru director şi societatea comercială din legislaţia privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, inclusiv dreptul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, legislaţia privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, precum şi din legislaţia privind asigurările de sănătate.
Ctr. de mandat se inreg. la societate si se declara la pensii, somaj, sanatate.
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2011
ela-ela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:10, 12 Mai 2011
Contrcatele de mandat nu s-au inregistrat niciodata la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de mandat in dr. muncii Carmen Curelea Carmen Curelea Cum se inregistraza in carnetul de munca contractul de mandat al dir. gen. care nu este anterior salariat la societatea in cauza? (vezi toată discuția)
Ce fel de contract are directorul executiv al unei societati comerciale? lumicoman lumicoman Directorul executiv al unei societati comerciale - reprezentantul societatii are contract de munca sau contract de mandat? Ce dari trebuiesc date la sat? (vezi toată discuția)
Transformare cim babaangi babaangi Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: 1. in ce conditii se poate transforma CIM, pe perioada nedeterminata, in contract de mandat pentru ... (vezi toată discuția)