avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce fel de contract are directorul executiv al unei ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce fel de contract are directorul executiv al unei societati comerciale?

Directorul executiv al unei societati comerciale - reprezentantul societatii
are contract de munca sau contract de mandat?
Ce dari trebuiesc date la sat?
Cel mai recent răspuns: ContSters98040 , utilizator 18:18, 10 Februarie 2010
de la caz la caz.. de munca sau mandat.. daca e de munca darile obisnuite.. daca e de mandat.. impozitul de 16 la suta si separat cele pentru calc vechimii, pensii, asiguari sociale.. dar trebuie sa fie pfa. o zi buna sa aveti
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
Petre Enache, Avocat
Daca societatea in cauza este o societate pe actiuni se aplica prevederile legii 31/1990 rep.

"ART. 152
(1) Directorii sunt răspunzători pentru neîndeplinirea îndatoririlor lor. Prevederile art. 137^1 alin. (3),(Pe durata îndeplinirii mandatului, administratorii nu pot încheia cu societatea un contract de muncă. În cazul în care administratorii au fost desemnaţi dintre salariaţii societăţii, contractul individual de muncă este suspendat pe perioada mandatului.) ale art. 144^1, 144^3, 144^4, 150 şi ale art. 153^12 alin. (4) se aplică directorilor în aceleaşi condiţii ca şi administratorilor.
(2) Remuneraţia directorilor, obţinută în temeiul contractului de mandat, este asimilată din punct de vedere fiscal veniturilor din salarii şi se impozitează potrivit legislaţiei în materie.
(3) Prin derogare de la art. 5 din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, remuneraţia directorilor obţinută în temeiul contractului de mandat este asimilată salariului, din punctul de vedere al obligaţiilor decurgând pentru director şi societatea comercială din legislaţia privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, inclusiv dreptul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, legislaţia privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, precum şi din legislaţia privind asigurările de sănătate."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii de plata administrator doina barbu doina barbu BUNA ZIUA. As dori sa va prezint urmatorul caz pentru care va rog sa-mi dati o rezolvare legala. O persoana ocupa functia de admnistrator la o ... (vezi toată discuția)
Contractul de mandat in dr. muncii Carmen Curelea Carmen Curelea Cum se inregistraza in carnetul de munca contractul de mandat al dir. gen. care nu este anterior salariat la societatea in cauza? (vezi toată discuția)
Contract de manda pt. director general la sa ela-ela ela-ela Buna ziua Va rog as dori cateva lamuriri legate de [u]CONTRACTUL DE MANDAT[/u] Constiruie vechime in munca? Se inregistreazala ITM un contrct de mandat pt ... (vezi toată discuția)