avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pot pati ceva ? e corupere de minori ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pot pati ceva ? e corupere de minori ?

Buna seara,
Ma numesc Ionut, am 20 ani, iar prietena mea are 17 ani si 9 luni.
Ne-am cunoscut acum 10 luni,dupa 3 luni de cand ne cunoasteam i-am propus sa-i spuna mamai ei de relatia cu mine. A incercat sa ii spuna, dar mama ei nu a fost de acord...apoi am mers eu la mama ei,am incercat sa vorbesc cu ea si nimic...nu fost de acord, i-a interzis sa aiba vre-o relatie cu mine. Noi 2 am continuat sa ne vedem pana zilele trecute cand a aflat mama ei. Cand am intretinut relatii sexuale cu ea, ea avea 17 ani. Mama ei a luat-o la sigur daca s-a culcat cu mine si ea a recunoscut. Acum mama ei o ameninta ca o sa fac puscarie pentru ceea ce a fost intre noi 2. Tin sa va anunt ca fata acum sta inchisa in casa si din surse sigure am aflat ca e plina de vanatai pe maini si pe spate (adica ii da si bataie). Fata este foarte hotarata si vrea sa plece de acasa si sa locuiasca cu mine si parintii mei.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
mama ei are voie sa o tina inchisa in casa?
in cazul in care reuseste sa fuga de acasa si vine la mine pot pati ceva?
daca mama ei ma jigneste si vorbeste urat despre mine (nu direct, fata de alte prsoane) pot depunde o plangere pentru calomnie ? am nevoie de martori ?
mama ei poate fi cercetata pentru ca o tine inchisa in casa ? e normal ceea ce face ? pot trimite politia la ei acasa ?

...deocamdata astea sunt intrebarile si astept raspuns la fiecare in parte apoi voi reveni si cu alte intrebari....
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lady C , utilizator 01:02, 20 Iulie 2008
Problema imi pare a fi infractiunea prevazuta de art 189 c. pen.Sechestrare de persoana.
Sau infractiunea prevazuta de art 306 c. pen. in sensul de rele tratamente aplicate minorului.
Poate ca ar trebui sa va angajati un avocat care sa incerce sa rezolve problema intr-un mod legal.
Daca nu vor intelege de vorba buna se poate proceda la aplicarea legii.
Din punctul meu de vedere ceea ce fac parintii constituie o tortura care poate avea repercursiuni asupra psihicului fetei.
Chiar daca este minora are si ea anumite drepturi care ii sunt in mod flagrant incalcate.

avocat Claudiu Lascoschi
La sechestare de persoana m-am gandit si eu, dar sunt in dubii pentru ca totusi sunt parintii ei (nu stiu daca parintii isi pot sechestra copii).....m-am mai gandit si la lipsire de libertate si rele tratamente aplicate minorului. Va pot da o noutate ca in data de 08.07.2008 fata a avut o cearta mare cu mama ei si a incercat sa sara pe geam fiind oprita de tatal ei. Parintii ei vazand-o asa dispearata i-au inapoiat un telefon mobil sa poata lua legatura cu mine, dar tot nu o lasa sa iasa din casa. Repet ca in data de 07.07.2008 am facut sesizare la Protectia Copilului Braila si inca nu am primit nici un raspuns. Daca exista pe acest forum un avocat care-mi poate da indicatii exacte pentru depunerea unei plangeri pentru calomnie impotriva mamei acesteia. Mentionez ca mama ei m-a jignit in mod indirect (fata de alte persoane), mai exact in fata martorilor mei.
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2008
epy_braila, utilizator
Parerea mea este ca va deplasati de la esenta problemei.
Nu o judecata personala cu mama ei va intereseaza.

Nici parintii nu au dreptul legal de a sechestra un minor in casa.
Trebuie sa gasiti o cale ca fata sa aiba libertate de miscare si de exprimare.
Puteti face o plangere penala la politie dar este bine sa consultati un avocat din orasul dvs caruia sa ii dati toate detaliile legate de caz, printre care si referitoare la data de la care o cunoasteti pe minora.
Cei de la Protectia Copilului se misca greu.

avocat Claudiu Lascoschi
buna seara,

incep prin a va spune ca ma aflu intr-o situatie similara cu cea descrisa mai sus.Am 17 si 8 luni si sunt implicata intr-o relatie de cca. 1 an.Mentionez faptul a prietenul meu are 21 de ani.Mama mea stia de aceasta relatie de la inceputul acestui an si pana acum 1 luna de zile nu a avut, aparent, nimic de obiectat.Tatalui meu ,de asemenea, ii spusesem de curand despre aceasta relatie, si, din nou, nici o obiectie. Despre mine va pot spune ca sunt o eleva eminenta si o fire calma. De curand, mai bine zis de 1-2 luni, mama mea a inceput sa manifeste o agresivitate care a crescut treptat in legatura cu relatia mea cu acest baiat.Totul a culminat in urma cu o saptamana, cand mi-a interzis sa vorbesc in continuare cu iubitul meu.Din fericire, atunci tatal meu a intervenit.Dar astazi, dupa ce ne-am intors de la o iesire prin Herastrau cu iubitul meu si inca 2 foarte buni prieteni, la intrarea in casa m-a intaminat tatal meu care mi-a spus sec "de azi iti este strict interzis sa te mai vezi cu X". Am cerut explicatii, intr-un mod civilizat , pana cand mama mea a intervenit, aplicandu-mi , citez, "o corectie meritata", formata din o serie de lovituri.Apoi mi-a adus o serie de injurii, despre care nu voi detalia, deoarece imi este practic rusine, pentru ca in final sa ma anunte ca nu mai am voie sa ies din casa, nici macar pana la magazin, ca nu mai am cheie de la casa si nici bani de buzunar sau altceva, dat ca nu va mai fi nevoie, din moment ce nu voi mai iesi din casa.Am fost amenintata ca voi fi "calcata in picioare" si tratata ca si o "zdreanta", pana imi voi inceta relatia atat cu prietenele mele , cat si cu iubitul sau alt persoane .

Intrebarile mele sunt:
1)in cazul in care voi hotari sa parasesc locuinta parintilor mei inaintea implinirii varstei de 18 ani, pentru a ma muta cu o prietena sau cu iubitul meu, exista posibilitatea sa fiu fortata sa ma intorc la parintii mei?
2)cum ma sfatuiti sa procedez in aceasta situatie, da fiind faptul ca imi este impsibila dezvoltarea intr-un mediu in care sunt inchisa , amenintata si batuta?
3)mentionez ca nici nu doresc sa depun plangere penala impotriva parintilor mei, insa intentionez sa parasesc locuinta lor...o pot face fara acordul lor...iar daca voi locui cu prietenul meu, parintii ar putea sa-i aduca vreo plangere....gen corupere, sechestrare sau altceva?

va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vrea sa plece de acasa amy02 amy02 Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati ... (vezi toată discuția)
Consimtamantul sexual, problema cu o minora si un major lilith27 lilith27 Buna ziua, Va scriu o povestioara, pe scurt, sper ca se potriveste la drept penal, daca nu, rog un moderator sa ma indrume catre sectiunea potrivita. E vorba ... (vezi toată discuția)
Plecarea de acasa Sebastian Miroiu Sebastian Miroiu Buna ziua am o relatie de 1 an cu o fata in varsta de 15 ani eu am 16 ani ,Parinti ei nu sunt deacord cu relatia noastra nustiu de ce .Parinti ei o pedepsesc ... (vezi toată discuția)