avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... proces penal
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

proces penal

intrebarea mea este urmatoarea, se poate face un recurs la Haga daca procesul este penal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 13 Mai 2011
Detaliati despre ce este vorba , dar mai ales in ce stadiu este procesul la care va referiti.

In general daca este un proces terminat ,fiind vorba despre o hotarare definitiva si daca au fost exercitate toate caile de atac , in termen de 6 luni , va puteti adresa la CEDO
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
Radu Gabrian, Mediator

Curtea la care va referiti dumneavoastra (cea de la Haga) judeca numai cazuri de drept international public constand in diferende intre state. Sub nicio forma nu aveti ce cauta acolo.
In concluzie, nu va puteti adresa Curtii Internationale de la Haga in vederea rezolvarii problemei dumneavoastra, deoarece dupa cum am precizat mai sus, partile proceselor care se judeca acolo sunt STATELE, nu si persoane fizice sau persoane juridice. ;)

olteanu01 a scris:

intrebarea mea este urmatoarea, se poate face un recurs la Haga daca procesul este penal?

Principalele sale funcții legale sunt soluționarea litigiilor prezentate de către statele membre și de a da avizele legale cu privire la întrebările adresate de către organele autorizate în mod corespunzător internaționale, agențiilor și a Adunării Generale a ONU.

CIJ nu ar trebui să fie confundată cu Curtea Penală Internațională, care are de asemenea potențial "global" de competență.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate contacta curtea suprema de justitie de la haga? cercelgeo cercelgeo In cazul in care as primi o sentinta definitiva si irevocabila in Romania si consider mi ca s-a facut o nedreptate ma pot adresa Curtii supreme de justitie de ... (vezi toată discuția)
Tribunalul de la haga oana99 oana99 Va rog frumos cine ar putea sa-mi raspunda si mie. Pentru a deschide un proces la haga de unde se incepe?? Trebuie avocat din romania sau de acolo?? Pentru un ... (vezi toată discuția)
Ajutor - stramutare litigiu la haga manolache80 manolache80 cum pot sa mut un proces din romania la haga pentru ca nu sunt multumita de justitia din tara noastra (vezi toată discuția)