avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor contestatie decizie excludere camin studentesc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor contestatie decizie excludere camin studentesc


Buna ziua,
Caut ajutor pt o prietena studenta, care imreuna cu colegele ei a primit sanctiunea cu excluderea definitiva din camin conform art 5.1 lit d din regulamentul privind organizarea si functionarea caminului studentesc,art respectiv presupune excluderea definitiva din camin pt abateri grave si repetate de la disciplina din camin.

Aceasta sanctiune se aplica pt incalcarea normelor morale de comportare in societate conform prevederilor art 4.2 lit b din regulament care zice ca indatorirea studentilor cazati in camin este de a avea un comportament si o tinuta corespunzatoare, prin care sa nu incalce legile tarii si si normele de comportare in societate; sa mentina curatenia in camera.

Ele au ajuns in aceasta situatie in urma scandalului facut de colegii caminului de viz a viz care au sesizat ca ele petreceau si dansau in propria camera.
La asa zisa petrecere nu au participat decat 3 din cele 4 fete care locuiesc in acea camera, nu s-a facut galagie si nu s-au consumat bauturi alcoolice.

Decizia de sanctiune se aplica pt toate cel 4 studente in conditiile in care una din ele nici nu era in camera si prevede doar articolul in baza caruia se aplica sanctiunea si anume incalcarea normelor morale de comportare in societate, fara alte explicatii.

Are cineva idee cum ar trebuie sa procedeze in continuare?
Se poate depune contestatie dar in baza a ce?..... in decizie nu este specificate vreo acuzatie.
Cum ar trebui formulata contestatia in acest caz?
Ele au incercat sa discute cu directoarea caminului pt a afla mai multe informatii, insa aceasta a refuzat categoric.


Multumesc anticipat pt ajutor!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:28, 13 Mai 2011
Faceti o "contestatie " la Decanat si asteptati 30 zile si apoi va adresati instantei pentru incalcarea dreptului ce l-ati dobandit Dv. prin medii mai mari etc.:((
Probabil ca ati avut un contract de inchiriere care s-a reziliat unilateral. Puteti sa-i chemati in judecata (poe societatea care administreaza caminul)sa solicitati reintegrarea in spatiul din care ati fost evacuata abuziv , Probati cu acte si martori .
Multumesc pt raspuns.
dar acum ar trebui redactata aceasta contestatie, avand in vedere ca in decizie nu este specificata o acuzatie/motiv concret pt care s-a impus aceasta sanctiune.
Se specifica doar incalcarea normelor morale de comportare in societate dar cum au fost incalcate acestea nu se specifica.
Poate eu nu ma pricep, insa mi se pare absurda aceasta sanctiune si fara temei. Oare chiar nu exista un drept de intimitate.....fie vorba chiar si de o camera de camin stundesc?

Multmesc.


Cele trei impotriva carora s-a luat masura si au fost prezente sa arate ca sanctiunea luata impotriva lor este prea dura si ca raman fara locuinta , ca nu au posibilitati materiale sa apeleze la inchirierea unei case la un proprietar (in sistemul privat).
Sa se angajeze ca vor pastra linistea si ca vor respecta regulamentul caminului.
Pentru cea de a patra care a lipsit sa arate acest lucru si sa faca dovada faptului ca la data si ora incidentului se afla in alt loc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de excludere din căminul studențesc pricopecosmin1 pricopecosmin1 Buna ziua! Sunt student în anul IV, iar semestrul acesta am avut posibilitatea să beneficiez de două ”referate” făcute de către agenții de pază cu ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice calandrino calandrino Starea de fapt: intr-o camera de camin, eu impreuna cu cativa colegi am difuzat muzica, fapt ce a deranjat colega ce locuia la nivelul superior. Aceasta a ... (vezi toată discuția)
Este legal sa interzici activitățile sexuale într un cămin ... sica333 sica333 este legal sa interzici activitățile sexuale într un cămin studențesc? în noul regulament se interzice strict, chiar daca nu deranjează ceilalți ... (vezi toată discuția)