avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Decizie de excludere din căminul studențesc
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Decizie de excludere din căminul studențesc

Buna ziua!
Sunt student în anul IV, iar semestrul acesta am avut posibilitatea să beneficiez de două ”referate” făcute de către agenții de pază cu privire la încălcarea Art.4.4. litera p) din Regulamentul de funcționare al căminelor studențești, care specifică faptul că este interzis consumul de băuturi alcoolice, fumatul și consumul de alte substanțe ilegale în incinta căminului. Aceste acuzații nu au fost făcute în baza unor probe, martori sau reclamanți, ci doar de către personalul de pază (care nu are niciun drept de a face asa ceva) si nici nu are cum sa probeze faptul că eu am fumat sau că eram sub influența băuturilor alcoolice.
În fine, referatele au ajuns la Administrația căminelor, iar apoi la Prorectorat, de unde am primit pentru al doilea referat ”Decizie de excludere din cămin”. Pentru aceasta am depus o Contestație la Secretariatul Prorectoratului în care am combătut fiecare acuzație prin faptul că agentul de pază nu a legitimat pe nimeni (colegul meu care era acasă era pe referat) ci doar a luat numele persoanelor din oglinda căminului și multe alte motive care se răsfrâng din acesta.
Am următoarele întrebări:
Dacă mi s-a aprobat cererea, dar nu mi s-a soluționat, eu trebuie să părăsesc căminul?
Dacă mi se aduc acuze precum ”era sub influența alcoolului” pot fi încadrate la calomnie?
Pot să dau în judecată administrația si pe restul semnatarilor acelor decizii (prima a fost doar avertisment scris) pentru încălcarea dreptului meu de a mă afla în acest cămin, fără un motiv?
Pot să ii acuz de abuz în serviciu?
Dacă se poate să mi se specifice, vă rog și articolul sau Legile ce reglementează.
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2016
pricopecosmin1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:26, 4 Aprilie 2016
Ati primit raspuns la contestatie ?
Nu am primit nici-un raspuns. Ideea e că mi s-a înmânat decizia Joi si Vineri am depus contestația. Posibil să fiu de mult plecat din cămin, până să primesc vrun răspuns, având în vedere că nu găsesc nicăieri procedura de contestare și nici de soluționare, ba mai mult Regulamentele sunt făcute foarte ”inteligent” și specifică doar contravențiile și sancțiunile, nimic despre dreptul la contestație. Din cunoștințele mele până la soluționare ar trebui să nu pot fi dat afară din cămin, adică să se suspende executare deciziei (asemănător contestării unui proces verbal de reținere a permisului de conducere la instanța din raza căreia a avut loc incidentul/sancționarea).
In general, Consiliul de Administraţie al Universităţii este cel care solutioneaza contestatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea antifumat in camine studentesti ContSters227349 ContSters227349 Buna ziua!Am cumva, o nelamurire si daca exista in urma nelamurii mele si o interpretare a legii o posibilitate de a avea un raspuns la ce se intampla.Este ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara si concediere unemployed unemployed Buna ziua. Am si eu nevoie de niste indrumari daca se poate. Lucrez la o firma si urmeaza sa fiu concediat pe motiv ca nu am respectat regulamentul intern. In ... (vezi toată discuția)
Ajutor contestatie decizie excludere camin studentesc marri marri Buna ziua, Caut ajutor pt o prietena studenta, care imreuna cu colegele ei a primit sanctiunea cu excluderea definitiva din camin conform art 5.1 lit ... (vezi toată discuția)