avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... inlocuitor temporar titular intreprindere individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

inlocuitor temporar titular intreprindere individuala

buna. am o intreprindere individuala,si as dori sa stiu daca ma poate inlocui cineva din familie ,pe perioada determinata cat timp sunt plecat cu treburi din localitate.
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 23:16, 18 Mai 2011
da, va poate inlocui , puteti face o procura notariala persoanei respective pentru legalitate pentru perioada respectiva,daca este nevoie de semnatura autorizata pe documente
lorandpetkes, poate ar fi bine sa precizati in ce scopuri sa fie inlocuirea asta ... daca vreti sa desfasoare altcineva activitatea (vanzare produse sau ce activitate desfasurati) e putin probabil sa va puteti folosi de o procura, pentru asta e nevoie de un angajat; in cazul in care munceste altcineva in locul d-voastra cat timp lipsiti tot ce se poate sa fie incadrat in munca la negru si sa platiti o amenda maricica
nu va poate inlocui decat in calitate de salariat sau colaborator care are un alt SRL sau PFA.
ITM ii cere sa se identifice si sa prezinte documentul care sa stabilesca calitatea in sediul profesional/punctul de lucru.
lorandpetkes a scris:

buna. am o intreprindere individuala,si as dori sa stiu daca ma poate inlocui cineva din familie ,pe perioada determinata cat timp sunt plecat cu treburi din localitate.

Chestia asta este ceva de genul, «poate cineva sa fie sot si tata temporar in locul meu, cu toate drepturile si obligatiile»
Prin lege TITULARUL este TITULAR. Delegarea unor atributii nu poate fi facuta de TITULA decit in conformiate cu LEGEA.
TITULARUL ca intreprinzator are dreptul de a avea salariati. Regula face ca angajatorul sa delege niscai activitati salariatului, de regula aceste activitati sunt dintre cele pe care d-nealui ca intreprinzator nu mai are timpul sa le desfasoare.
Asa ca......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii infiintare ii romyher romyher as dori sa inteleg de ce este nevoie sa ai calificare pt infiintarea unei intreprinderi individuale? daca am dreptul sa angajez persoane atunci angajez una pe ... (vezi toată discuția)
Costuri intreprindere individuala si avantaje aylinutza aylinutza care sunt costurile infiintarii unei intreprinderi individuale si ce avantaje are aceasta fata de un AF?eu si sotul vrem sa dechidem un magazin intr-un spatiu ... (vezi toată discuția)
Raspundere civila si penala a lucratorului fara forme legale ciprian2097 ciprian2097 Care este legea care prevede faptul ca o persoana angajata la negru nu poate fi trasa la raspundere nici civil, dar nici penal ? (vezi toată discuția)