avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Acordarea sporului de dispozitiv de 25%
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Acordarea sporului de dispozitiv de 25%

Buna ziua! Se da urmatorul caz: un numar de 7 angajati ai unei Primarii dau in judecata Primaria pentru acordarea retroactiva a sporului de dispozitiv si castiga procesul aceasta fiind obligata sa plateasca sporul retroactiv pentru anii 2005,2006,2007. Cei 7 angajati sunt platiti conform hotararii judecatoresti. Acuma vine si intrebarea: de ce au fost platiti retroactiv numai angajatii care erau mentionati in hotararea judecatoreasca iar restul angajatilor cu acelasi statut din institutie,dar care la momentul respectiv nu erau angajati,fiind angajati ulterior actiunii,nu au primit diferenta de salar.Este necesara o noua hotarare judecatoresca si pentru restul ? Nu este discriminare sa platesti doar o parte din angajati? Angajati cu acelasi statut in institutie nu primesc aceleasi drepturi? Chiar daca hotararea judecatoreasca specifica numele persoanelor care au dat Primaria in judecata ,normal este ca respectiva hotarare sa se aplice pentru toti salariatii .Cum credeti ca este corect?
Cel mai recent răspuns: calytul , utilizator 18:43, 3 Martie 2010
am Ordinul 496/2003 si nu cel cu nr.275/2002.
daca de primul aveti nevoie dati-mi adresa de e-mail
gurausamira@yahoo.com, pentru ordinul 496/2003, va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligata sa fac serviciu de permanenta? tina25 tina25 Buna ziua! sunt angajata ca personal contractual la o primarie si lunar se face grafic cu cei care tb sa faca serviciu de permanenta...adica in weekend..sunt ... (vezi toată discuția)
Spor de dispozitiv sanda1956 sanda1956 Care sunt conditiile pentru ca sporul de dispozitiv sa se obtina retroactiv, ca orice drept salarial, in urma cu 3 ani ? (angajatii din unele primarii au ... (vezi toată discuția)
Sporul de dispozitiv cristina muntean cristina muntean Ce sanse avem sa castigam recursul pentru sporul de dipozitiv in conditiile in care functionarii publici din primarie au avut castig de cauza iar ... (vezi toată discuția)