avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia fara preaviz

Buna seara , am si eu o problema cu angajatorul si va rog sa ma ajutati daca se poate cu citeva raspunsuri . Pe data de 01 04 2010 in urma externalizarii departamentului unde lucram am fost preluat de o firma din Timisoara in aceleasi conditii salariale , mentionez ca eu locuiesc si lucrez in ploiesti. In urma unor discutii cu angajatorul legate de neacordarea tichetelor de masa di luna martie si a fluturasilor de salariu pe care nu i-am mai primit din luna ianuarie cit si pentru faptul ca masina pe care lucrez are probleme foarte grave angajatorul a raspuns foarte senin ca daca nu imi convine o sa ma cheme la sediu ca are nevoie acolo de om cind vrea si de cite ori vrea .Problema este ca nu am mai rezistat si mi-am dat demisia avind de gind sa respect si preavizul de 15 zile ,insa patronul a spus ca preavizul se face la sediul firmei .mentionez ca demisia am trimiso pe mail.Dupa ce am vorbit cu un coleg care mai trecuse prin asa ceva ma sfatuit sa scriu o demisie in care sa invoc art.79 alin.8 din codul muncii si sa o pun la posta cu confirmare de primire. Problema mea este ce pot sa fac pentru a recupera tichetele si salariul pe care il mai am de luat ,patronul spunind ca nu mai vad nimic. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ionut36 , utilizator 23:12, 12 Mai 2011
Buna seara, pentru a va recupera sumele datorate puteti sa actionati societatea in instanta la tribunalul din judetul unde firma i-si are sediul. Actiunea este scutita de taxa judiciara de timbru.
Asta e singura solutie ? Pentru ca este destul de dificil financiar sa fac eu stiu cite drumuri pe la Timisoara ca la final sa ies in pierdere si de timp si de bani. Nu pot face o reclamatie ceva fara sa fiu nevoit sa ajung acolo?
Nu trebuie sa faceti niciun drum. Puteti trimite actele prin posta. Societatea angajatoare va trebui sa faca dova da faptului ca v-a achitat derpturile salariale pana in ultima zi in care a-ti lucrat. Nu uitati nici de banii de concediu.
Indirect, (e mai putin fair play), puteti sesiza ITM -ul.
Va multumesc pentru raspunsuri ,si va garantez ca am incercat un dialog normal dar nu sa putut mi-am racit gura de pomana omul e nevinovat , singura lui problema e ca sa nascut mult prea tirziu se crede inca in feudalism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie itm ionut36 ionut36 Buna seara ! Am si eu o mare problema si multumesc anticipat tuturor celor care ma pot ajuta! Am lucrat la o firma din Timisoara ,eu fiind din Ploiesti ,si ... (vezi toată discuția)
Demisia in perioada de proba acristianx acristianx Sunt angajat al unei firme din Bucuresti, sunt inca in perioada de proba (nu a trecut o luna de la angajare) si nu imi place ceea ce fac..... sau mai bine zis ... (vezi toată discuția)
Demisie apostol valentina apostol valentina buna ziua.va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat daca se poate.am plecat de la firma unde am lucrat in luna februarie motivul fiind neplata salariului.nu am ... (vezi toată discuția)