avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz Presedinte de Asociatie de Proprietari de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz Presedinte de Asociatie de Proprietari de inregistrare solicitari

Buna seara ,

Va rog sa-mi spuneti in baza carei legi si ce articol il pot obliga pe Presedintele de Asociatie de Proprietari sa imi inregistreze o solicitare / cerere de ajutor din partea Asociatiei ca ma tot inunda vecinul de deasupra din cauza unei tevi sparte .
Si daca acesta refuza ce sanctiuni se pot lua si unde ma pot adresa .
Multumesc !
adrian_bolohan2001@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: ginan , utilizator 10:26, 5 Martie 2013
Presedintele as. prop. este ales de dvs. pentru a conduce as. prop din care faceti parte. Daca nici acest lucru - de a va primi si inregistra o solicitare simpla nu este in stare, atunci cu prima ocazie schimbati-l din functie.
Bun, aveti o problema cu un vecin care va tot inunda din cauza unei tevi sparte. Sigur, administratorul trebuie sa se deplaseze la fata locului, impreuna cu un meserias, sa vada despre ce teava este vorba (poate fi o teava comuna si atunci cheltuiala se imparte la toti prip. proportional cu cota-pare indiviza de proprietate sau poate fi o teava care il deserveste numai pe vecinul dvs. care va trebui sa achite singur reparatia). Cam atat poate face asociatia, desigur ca vecinul dvs. trebuie sa colaboreze - legea chiar il obliga.
Un sfat util: incearca sa faci reparatiile tavanelor afectate si mergi la o societate de asigurari, te asiguri, il informezi pe vecin ca esti asigurat si ca daca mai ai probleme, de aceste lucruri se va ocupa firma de asigurari...
Activitatea asociatiilor de proprietari este reglementata de legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, lege care poate fi gasita la www.avocatnet.ro/content/art...

La Art. 17.din capitolul III se precizeaza clar ca, daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.

Art. 32., alineatul (2), precizeaza ca pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin, membrii comitetului executiv, inclusiv presedintele asociatiei de proprietari, raspund personal sau in solidar, dupa caz, in fata legii si a proprietarilor pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat.

Daca nu vrea sa va inregistreze solicitarea, o puteti trimite prin posta cu confirmare de primire, si este obligat potrivit legii sa va raspunda in 30 de zile .
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
Costinel Burca, Contabil
Teoretic raspunsul e bun dar practic e mai greu de pus in opera caci de aceste inundatii am parte de ceva timp cei de la asociatie nu vor sa imi inregistreze cererea ca sa am o patalama la mana de unde rezulta si refuzul de ajutor al acestora iar vecinul nu-mi deschide nici usa sa vorbim nu mai zic de reparatii .
Iar la asigurari imi trebuie hartie de la Asociatie ca au luat la cunostinta ........................
Eu nu pot face dragoste cu sila dar am nevoie macar de un numar de inregistrare macar .........................
1-Nu exista dispozitie imperativa in sarcina presedintelui de asociatie de proprietari ,pentru ca acesta sa inregistreze"' cerere de ajutor din partea asociatiei..."
Persoana calificata se poate pronunta privitor la statutul tronsonului de instalatie unde s-a produs defectiunea si se poate preciza concret a cui responsabilitatea este implicata a asociatiei de proprietari sau a proprietarului
De regula astfel de probleme sunt inrente in imobil,instalatia atata comuna cat si individuala ,poate ceda si produce prejudicii
Prioritar pentru reducerea prejudiciilor este interesul general de remediere defectiuni
2-Pentru preintampinare situatii neplacute ,incheiati asigurarea facultativa a locuintei,care va asigura in parte - recuperare prejudiciu
Pai trimiteti cererea dumneavoastra prin posta cu confirmare de primire, si trebuie sa va raspunda in 30 de zile . Daca nu va raspunde, amenda este de 500 de lei .

Norma metodologica de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind asociatiile de proprietari o puteti gasi la www.avocatnet.ro/content/art...

Alte discuții în legătură

Cine plateste reparatia apartamentelor inundate in urma spargerii tevii comune de apa rece ? vasile1154 vasile1154 In urma spargerii tevii comune de apa rece in apartamntul de la etajul 1, s-au inundat in afara de acesta si alte doua apartamente de la parter (partial) . ... (vezi toată discuția)
Daune in urma inundatiei blocului elishepherd elishepherd Mama mea locuieste la etajul 3 intr-un bloc de 6 etaje. In ultimele 18 luni a fost inundata prin tavan de 4 ori, ultima data intamplandu-se acum doua ... (vezi toată discuția)
Plata pagubei la societatea de asigurari, de catre asociatie ligadiangeli ligadiangeli Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: A fost inundat un apartament din cauza unei defectiuni (coloana infundata). Societatea de asigurari ... (vezi toată discuția)