avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... OUG 40/1999....intrebare...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

OUG 40/1999....intrebare...

am un contract de asociere in participatiune....pe un imobil....pentru reconditionare....de fapt e aproape reconstructie....si am niste chiriari ....ce au un contract de inchiriere....i-am notificat prin executor pentru a le oferi pana in 2009..termenul limita al contractului prelungit de drept prin oug 8/2001 parca...un alt spatiu de locuit...

acestia nu s-au prezentat...pentru a discuta pentru a le putea aduce la cunostiinta oferta si pentru a discuta detaliile mutarii..conditii etc.

intrebare...trebuie sa astept 60 de zile pentru un raspuns sau pot introduce actiune in evacuare?
Nu stim actele, e greu sa ne pronuntam...

Nu stim cine sunteti, pers fiz sau ce... nu stim cu cine v-ati asociat... Ce prevede asocierea...

Daca eu am acte sa folosesc lucru x pana peste 2 ani, nu vad care e problema daca ma prezint sau nu ca dv. sa-mi prezentati oferta de folosire a lucrului y... Considerm din datele pe care ni le-ati aratat, ca nu aveti nici peste 60 de zile de ce introduce o actiune in evacuare... ca veti pierde...

Poate ne aduceti ceva amanunte, desi va recomand sa va luati copii ale tuturor actelor care au legatura cu asta si... sa va duceti la un avocat...
Cine v-a facut notificarea, in ce baza legala si... ce anume v-a explicat?
contractul de asociere este intre o pf si autoritatea locala...pentru reconditionare spatiu...pe o perioada de 25 de ani...mentionez deasemnea ca mai erau in spatiu respectiv si alte persoane pe care le-am evacuat pentru lipsa titlu...si acum a ramas cuiul lui pepelea inca o persoana....deci dupa ce i-am notificat trebuie sa astept 60 de zile asa cum prevede art.11 pct.2 din OUG 40/1999 ?... Notificarea a fost facuta in virtutea CAP 2 din OUG 40/1999 - schimbul de lociuinte....contractul de asociere a fost facut pentru a reconditiona imobilul deci....din punct de vedere al proprietarului casa nu poate fi locuita...intradevar sta sa cada...problema e cum scoti tiganii de acolo....sa astept aceste 60 de zile dupa notificare...si apoi sa introduc ordonanta presedintiala....sa-i evacuez...? mai e legislatie speciala in afara de oug 40/1999 ....sa reglementeze problemele chiriasilor?
Va rog nu mai scrieti asa sacadat cu puncte de suspensie, e foarte greu de urmarit.
Daca mai aveti nevoie de detalii punctuale, poate nu am fost destul de clar, va rog sa ma intrebati pentru ca imi doresc sa ies din impas. Ma chinui de 4 ani !!!
Revin cu aceeasi intrebare...in situatia de fata ashtept 60 de zile si apoi introduc actiunea in evacuare? #-o
Imi pare rau, nu cred ca am date sa va rasopund... v-am pus eu mai multe intrebari decat raspunsuri ati dat dv.
Daca nu doriti sa va mai chinuiti, contactati un avocat, poate va da o solutie, dar asta se face cu actele in fata...

Faptul ca i-ati evacuat pe cei fara titlu nu are nicio legatura cu cei care au titlu!
In rest, nu stiu deloc ce prevad actele dv.

Alte discuții în legătură

Notificare chirias .....termen? bobetoni bobetoni Trebuie sa evacuez nishte chiriasi....dintr-un imobil....am trimis notificare prin executor...pentru a le pune la dispozitie un alt spatiu...nu s-au ... (vezi toată discuția)
Chirias in casa retrocedata carmen nicolae carmen nicolae Locuiesc intr-o casa ce a fost retrocedata si care fusese expropriata in baza dec.223/74. Retrocedarea a avut temei juridic in contextul in care fostul ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere georgescuvaleria georgescuvaleria Sunt o persoana fizica care a inchiriat un apartament unei persoane juridice pe o perioada de 3 luni Contractul de inchiriere inregistrat la administratie a ... (vezi toată discuția)