am un contract de asociere in participatiune....pe un imobil....pentru reconditionare....de fapt e aproape reconstructie....si am niste chiriari ....ce au un contract de inchiriere....i-am notificat prin executor pentru a le oferi pana in 2009..termenul limita al contractului prelungit de drept prin oug 8/2001 parca...un alt spatiu de locuit...
acestia nu s-au prezentat...pentru a discuta pentru a le putea aduce la cunostiinta oferta si pentru a discuta detaliile mutarii..conditii etc.
intrebare...trebuie sa astept 60 de zile pentru un raspuns sau pot introduce actiune in evacuare?
Puteti formula actiune in evacuare . Termenul de 60 de zile se refera la contractele de inchiriere care au ajuns la termen si este necesara prelungirea lor. Nu se refera la contractele care sunt inca in vigoare. Insa aveti art. 23 privind schimbul obligatoriu de locuinta pe baza caruia puteti formula actiune.
art 23 , art.23 dar exista vreo procedura de urmat ? Am citit ordonanta si singurele termene sunt prezentate in prima parte a ordonantei si intradevar se refera la contractele ajunse la termen. intrebarea e : Se aplica prin asimilare si in cazul contractelor aflate in derulare?
:-/
#-o
Ce e cu art. 23?
V-am spus ca e posibil sa gasiti solutii, dar trebuie vazute actele... Caci 23 zice ca proprietarul le poate impune un schimb de locuinta... si nu dv.
Nici n-as baga de seama notificarea dv. si daca m-ati da in judecata as invoca lipsa calitatii...
Acum, e posibil ca prin asocierea in cauza sa fie transferate drepturile respective catre dv., dar daca dv. nu le demonstrati asta chiriasilor, nu vad de ce ar ghici ei.
In plus, daca nu aveti acest drept transferat, trebuie vazut daca aveti parghii in acel contract sa-l obligati pe proprietar sa faca el aceste demersuri...
De aceea spun: nu vad cum anume sa obtineti astea, caci nu stiu actele. Depinde in mod esential dde ce scrie acolo... dar, daca nu ma credeti, puteti oricand ignora mesajele care nu va convin si sa va rugati sa mearga asa, la ghici.
Multa bafta va doresc!
:offtopic: Va rog nu mai redactati mesaje consecutive, ele nu sunt dorite caci ingreuneaza parcurgerea subiectului... asa cum arata Regulamentul forumului. Va multumesc pentru intelegere.