avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Declararea scadentei creditului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Declararea scadentei creditului

Am un credit cesionat de banca catre o firma de recuperare, cesionat fara ca eu sa fiu notificat.
Nu am primit nici vreo instiintare in care sa apara formularea ca creditul a fost declarat scadent. Apare insa formularea "creditul exigibil".
In aceasta situatie, creditul meu este in vigoare, contractul mai e valabil cu banca? Stiu ca lipsa notificarii duce la inopozabilitatea creantei fata de mine, ma intereseaza acum cu creditul declarat scadent ori ba.
As vrea, indiferent de ce spun recuperatorii, sa platesc ratele la banca.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 08:47, 13 Mai 2011
Asa este! Cesiunea unei creante trebuie notificata debitorului cedat prin executor judecatoresc! Pentru scadenta creditului ar trebui sa va uitati peste contractul incheiat (semnat) cu banca. S-ar putea insa sa aveti avantajul ca, in urma unei negocieri cu firma de recuperari sa obtineti stoparea dobanzilor si o rata mai mica decat cea pe care in mod normal o plateati la banca!
Pentru scadenta creditului ma uit in contractul cu banca, dupa ce sa ma uit? Ce anume sa caut?
N-ai sa vezi rate mai mici sau facilitati de la recuperatori, refuza sa dea si date despre dobinzi si penalitati, despre modul de calcul, refuza orice, nu ai cu cine vorbi cu ei.
Si pentru ca nu vreau sa ma tepuiasca ei eu vreau sa platesc la banca cu care am contractul si de aceea intreb de creditul declarat scadent ori ba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu creditele cesionate de banci? cordis claudia cordis claudia acum dupa noile reglementari bancare,ce se intampla cu creditele cesionate de banci catre firmele de recuperare?pentru aceste firme nu s-au stabilit niste ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii are banca fata de debitor la comunicarea scadentei unui credit? ContSters277537 ContSters277537 Sa zicem ca banca a decalarat un credit scadent, cum este obligata sa comunice, daca este obligata, debitorului, in cit timp de la declararea scadentei ... (vezi toată discuția)
In cat timp trebuie sa declare creditul exigibil banca ? ContSters307900 ContSters307900 Buna ziua! Doresc sa stiu cand ar fi putut incepe sa curga un eventual termen de prescriptie. Contractul a fost incheiat in 09.2008 pe o perioada de 6 ani iar ... (vezi toată discuția)