avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond reabilitare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond reabilitare

Daca am fond de reabilitare a blocului de 900 lei , doresc sa vand apartamentul , de la cine as putea sa recuperez acest fond , de la noul proprietar sau de la asociatie ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:00, 13 Mai 2011
daca lucrarea nu a fost contractata si inceputa se returneaza banii proprietarului. acest bani sunt tinuti in cont separat. pentru lucrare suma se ia de la noul proprietar
Cu privire la la faptul ca aceste sume sunt tinute in cont separat, vorbesti serios?
Cunosti o situatie concreta sau numai presupui ca asa ar fi bine? Daca am create 5 sau 10 fonduri de reparatii (exagerez desigur), fac 5 sau 10 conturi separate?
Daca te referi la o evidenta separata pe care as. prop. o tine, asa da, te cred !
elenazan a scris:

Daca am fond de reabilitare a blocului de 900 lei , doresc sa vand apartamentul , de la cine as putea sa recuperez acest fond , de la noul proprietar sau de la asociatie ?

In procedura de negociere a pretului de vanzare a apartamentului, tineti cont si de aceasta suma pe care ati platit-o. Viitorul proprietar va beneficia de reabilitarea blocului. Daca dumneavoastra nu ati fi platit acesti bani, sau procedura de strangere a banilor s-ar fi demarat dupa ce vindeati apartamentul, platea cel care era in acel moment propriuetar.
Asa ca daca cereti pe apartament 30.000 lei adaugati si cei 900 lei si plecati cu negocierea de la 30900 lei si astfel va recuperati banii. Este o situatie asemanatoare cu cea in care ati fi mobilat proaspat apartamentul sau l-ati fi renovat cu gresie, faianta, parchet..., totul nou ca sa-l puteti vinde cu un pret mai mare. Si sigur ca in pretul cerut ati fi inclus si aceste imbunatatiri sau modernizari.
Asociatia nu are cum sa se implice in negocierea dumneavoastra.
Asociatia nu poate inapoia proprietarului decat fondul de rulment.

Despre celelalte fonduri nu se prevede in lege nimic despre returnare. Aceasta este o chestiune pe care o rezolvati cu cumparatorul, fie ii cereti expres acesti bani in plus fata de pretul apartamentului, fie includeti banii in costul apartamentului, asa cum ati fost sfatuita mai sus.
Adam Grecu a scris:

Cu privire la la faptul ca aceste sume sunt tinute in cont separat, vorbesti serios?
Cunosti o situatie concreta sau numai presupui ca asa ar fi bine? Daca am create 5 sau 10 fonduri de reparatii (exagerez desigur), fac 5 sau 10 conturi separate?
Daca te referi la o evidenta separata pe care as. prop. o tine, asa da, te cred !

asta spune legea si spune bine. banii de reparatii(bani dedicati strict numai pt reparatii aprobate de ag) sunt intr-un cont, banii fond de rulment in alt cont (acesti bani sunt pt plati curente). asa se poate evita "deturnarea "lor

Alte discuții în legătură

Fond rulment transferat in alt cont tudorflorin tudorflorin Buna ziua ! Va rog frumos sa imi spuneti daca peretii din dreptul apartamentului meu sunt considerati parte comuna si daca este legal ca Asociatia de ... (vezi toată discuția)
Restituire fond de reparatii la data vanzarii apartamentului lavi_i lavi_i Buna ziua, In urma cu cateva zile am vandut un apartament care face parte dintr-un bloc care are o Asociatie de Proprietari. Am cerut Presedintelui Asociatiei ... (vezi toată discuția)
Restituire fond reabilitare termica cepuchm cepuchm Buna ziua, Va deranjez cu o problema pe care o am cu administratorul blocului in care am locuit in legatura cu fondul de reabilitare termica. Am avut un ... (vezi toată discuția)