avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale votul la SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

votul la SRL

conf. art.128 Lg 31/1990 votul in adunarea actionarilor nu poate fi cedat;se poate vota prin delegare sau reprezentare?

Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 00:02, 17 Mai 2011
Reprezentarea actionarilor la AGA se va putea face prin procuri speciale de catre alti actionari si prin alte persoane decat actionarii, cu exceptia administratorilor, pe baza
de procura speciala, conform art. 243 alin 3 din legea nr. 297/2004.
Se poate in conditiile art. 125 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale sau daca sunt inserate anumite prevederi speciale in acest sens in actul constitutiv.
cititi statutul societatii.
in principiu se poate vota
Reprezentarea nu inseamna cedarea votului, cred ca de aici se trage problema.
Dreptul de vot nu poate fi cedat, inseamna ca nu poate fi ”vândut” printr-un contract de vânzare sau cesiune, mă rog, în mod permanent sau temporar. O asemenea clauză este inoperabilă.

Un asociat nu poate fi despărțit de dreptul său de vot.

Dar, votul poate fi exercitat prin mandat special (procură).

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare actionari si vot la adunare generala extraordinara a actionarilor apetra apetra In cazul unei adunari generale extraordinare a actionarilor avand ca obiect vanzarea societatii sau vanzarea activelor societatii ce procent din actionari ... (vezi toată discuția)
Plata dividende ContSters56278 ContSters56278 ce inseamna "[b]drepturile si obligatiile legate de actiuni urmeaza actiunile [/b]" (in cazul transmiterii acestora). Intrebarea mea ar fi cine are ... (vezi toată discuția)
Modificare act constitutiv srl crysenc crysenc Buna ziua, am si eu o intrebare legata de modificarea unui act consitutiv al unui SRL care are 30 de asociati. In primul rand doresc sa precizez ca ... (vezi toată discuția)