avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator firma

Sunt administrator la o firma cu un asociat unic din strainatate. Nu a avut activitate deloc, dar nici nu a vrut sa o suspende sau lichideze. Prin tara trece destul de rar, o parte din actele originale sunt la el, dar eu vrea sa nu mai fiu administrator. Nu castig nimic, doar drumuri in plus. Cum as putea face daca el nu vine in tara? sau cum se procedeaza legal?
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 17:00, 13 Mai 2011
Dupa ce ii faceti o instiintare oficiala asupra acestui fapt, functie de raspuns va puteti duce la registrul comertului si pe cheltuiala d-voastra va inregistrati demisia, lucru care se va publica in monitorul oficial.
multumesc ....nu stiti cam cat ar costa?
O pagina de monitor, respectiv 2000 caractere cu spatii, costa 104 lei si 30 lei actul la registru+ fond de lichidare+ nu mai stiu ce fond... Este o formula de calcul dupa care registrul calculeaza, nu pot spune cu exactitate!
Cristea Marina a scris:

Dupa ce ii faceti o instiintare oficiala asupra acestui fapt, functie de raspuns va puteti duce la registrul comertului si pe cheltuiala d-voastra va inregistrati demisia, lucru care se va publica in monitorul oficial.

Nu vreau sa fiu sceptic, dar nu cred ca e asa simplu.
Daca administratorul e numit pe durata nederminata (in actul constitutiv al societatii) , schimbarea lui implica modificari ale acestuia. => hotarare AGA si tot ce implica asta: convocare (cine, cum, cand), hotarare, comunicare la Reg. Com, etc (vezi art 192 si 193 din LSC ).
Inteleg ce vreti sa spuneti, numai ca, e ca la demisie, mi-am dat demisia si seful nu doreste sa mi-o inregistreze, sau sa-mi inchida cartea de munca, faptul ca nu le face nu mai reprezinta culpa mea....
Foarte multi administratori si-au rezolvat asa problema pentru ca cei din societate nu doreau sa le accepte plecarea....
El ramane scriptic in actele societatii si la registru evident, dar asta pentru ca asociatul nu se invredniceste sa faca modificarile cuvenite, dar omul si-a dat"demisia"!
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2011
ContSters202274, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie administrator srl Catalin1313 Catalin1313 Cum poate un administrator de SRL sa renunte la functie in cazul in care nu mai doreste sa aiba aceasta functie si asociatii refuza sa-l schimbe? Va ... (vezi toată discuția)
Inchiderea unei firme fara activitate mostenita. nniycol nniycol Buna ziua, eu si fratele am facut succesiunea la notariat pentru o firma fara activitate. Fratele vrea sa renunte( nu se implica deloc) la partea lui. Ce pasi ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma Alexandra Lapus Alexandra Lapus Am o societate la care eu sunt asociat unic . Este suspendata de aprape 3 an i(in luna aprilie se implinesc 3 ani) . As dori sa o dizolv . Ma ajuta cu ceva ... (vezi toată discuția)