avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna ziua! O sa expun pe scurt problema mea: am 24 de ani, sunt studenta si in mod normal ar trebui sa beneficiez de pensie de urmas in conditiile in care tatal meu a decedat. Mentionez ca anul trecut am beneficiat de aceasta pensie si eu si fratele meu. Anul acesta am ramas numai eu titulara dosarul de pensie de urmas. Am depus actele necesare in luna noiembrie 2010, inclusiv adeverinta de student si pana astazi, 13 mai 2011 eu nu am primit decizia de pensie. Doamnele care se ocupa de acest dosar mi-au inchis telefonul spunandu-mi sa astept, sa nu le mai deranjez ca o sa mi primesc eu candva banii, dar nu se stie cand. Asteapta norme. Eu peste o luna o sa termin anul universitar si nu am primit niciun ban. Ce este de facut? Nu cred ca este normal sa nu ai dreptul sa te interesezi de dosarul tau. Cui trebuie sa ma adresez? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:37, 15 Mai 2011
o cerere scris acu nr de inregistrare in care va adresati directorului casei de pensii aratai intarzierea dosarului si solicitati un raspuns scris privind stadiul dosarului. daca in 30 zile nu va da raspuns puteti sa le faceti plangere la politie pt abuz sau neglijenta in serviciu in fct de situatie. sper ca aveti dovada de predare a dosarului si inca ceva. l-ati depus in 90 zile?
Nu inteleg ce decizie de pensie asteptati daca sunteti beneficiar de pensie de urmas. Deciziile de pensie de urmas nu se emit anual, de cate ori depuneti la casa de pensii adeverinta care atesta ca va aflati in continuarea studiilor.
Benecificez de aceasta pensie de urmas din anul 2008 si in fiecare an am primit o decizie de pensie de urmas. In orice caz, cu decizie sau fara, credeti ca s-a procedat corect in cazul meu si sa nu primesc niciun ban pana in prezent?
Dati, va rog, mai multe detalii. Dvs. trebuia sa primiti pensia de urmas, nu sa vi se emita o decizie noua de stabilire a drepturilor de pensie conform Legii nr. 263/2010.

minodora_g a scris:
Mentionez ca anul trecut am beneficiat de aceasta pensie si eu si fratele meu. Anul acesta am ramas numai eu titulara dosarul de pensie de urmas. Am depus actele necesare in luna noiembrie 2010, inclusiv adeverinta de student si pana astazi, 13 mai 2011 eu nu am primit decizia de pensie.

Din mesajul dvs. se intelege ca anul trecut, adica in 2010, dvs. si fratele dvs. ati beneficiat de pensie de urmas. Anul acesta, adica in 2011, ati ramas titular pe dosar (de ce, fratele nu mai indeplineste conditiile?).

Daca in 2011 ati ramas titular al dosarului, ce cerere ati depus in noiembrie 2010 si de ce?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-a fost sistata pensia de urmas pe luna noiembrie AdrianaMares30 AdrianaMares30 Buna seara .In prezent sunt studenta in anul I la facultate .Pentru primirea pensiei de urmas am depus adeverinta conform careia urmez o institutie de ... (vezi toată discuția)
Pensie militara de urmas dhanny dhanny As avea si eu nevoie de putin ajutor... De 6 ani beneficiez de pensie de urmas.... Pana acum un an am fost studenta la cursuri de zi, apoi m-am transferat la ... (vezi toată discuția)
Decizie de pensie datata cu 2 luni mai tarziu ciubotarudan ciubotarudan Fratele meu a fost disponibilizat in aprilie 2011. Avand vechime si grupa de munca, si-a intocmit dosarul de pensionare si l-a depus pentru pensionare incepand ... (vezi toată discuția)