SC agentie imobiliara, in urma cu 5 ani incheie un contract de prestari-servicii vanzare cu proprietarii unui imobil - teren forestier, fara cadastru intocmit. Se angajaza prin contract sa intocmeasca cadastrul pe cheltuiala ei si obtine o perioada de exclusivitate la vanzare de 3 luni., se stabileste un pret de vanzare fix. Ulterior se constata ca exista probleme de suprapunere, proprietarii comunica agentiei ca in urma cu 2 ani au mai avut probleme cu intocmirea cadastrului, moment in care li s-a cerut renuntarea la 2500 mp teren din 20.000 existent in acte, intarzie cu actele de succesiune si se depaseste termenul de exclusivitate. Totusi agentia aduce un client care le ofera pretul solicitat, dar cu plata in 3 transe contractul de intermediere este in vigoare, intocmeste cadastrul pe suprafata totala, recuperand astfel in favoarea proprietarilor 2500 mp de teren, insa proprietarii cer un pret mai mare si refuza vanzarea. La nici 4 luni dupa acesta, inca aflandu-se sub contract, vand fara intermediarea agentiei, la mai putin de jumatate din pretul oferit de clientul adus de agentie.
Civilul poate fi prescris, se poate demara o actiune pe penal 215 alin 2 impotriva acestor proprietari?
Cel putin in aceasta privinta este evidenta reaua credinta vanzatorului in relatia cu agentia.
A existat un precontract/contract si in cazul prezentarii ultimului ofertant refuzat sau o specificatie ca aceasta oferta este facuta in virtutea contractului existent ?
Da, a existat un draft de contract transmis prin e-mail de cumparatorul propus de agentia noastra, contractul a fost retransmis catre noi tot prin e-mail modificat de proprietari cu refuzul acestora de a-l semna si conditioanarea pentru un pret mai mare.
Sunt specificate ca valide adresele de email privind de corespondenta.
SUNT SANSE DE CASTIG? Noi am aflat ca au vandut doar anul trecut, in august si am scos de la BCF copii dupa contactele incheiate de acestia.
Ideea este ca din octombrie 2010 societatea noastra a intrat in procedura de insolventa, Am transmis adminsitratorului judiciar informatii cu referire la acest contract, inclusiv corespondenta transmisa. Am cerut acestuia initierea unei actiuni civile/penale in recuperarea debitului. Acesta cu re-a credinta a refuzat, din cate ne-a comunicat,, intamplarea face ca cumparatorul (intermediar -pentru ca a revandut imediat unui actualului proprietar) in acesta tranzactie este o cunoastinta de-a administratorului judiciar. O mare problema este si faptul ca in urma cu cateva zile, tot acest administrator judicar, in instanta, a facut afirmatii mincinoase si a depus rapoarte mincinoase cu referie la situatia reala a societatii nostre, fapt pentru care judecatorul sindic, a dispus intrarea in procedura de faliment (desi noi am cerut reorganizarea si societatea are contracte in derulare si incasari).
Vom depune contestatii si exista o cerere de revocare adminsitartor judicar pe rol
INTREBARE!
MAI POT INITIA IN CALITATE DE ADMINSITRATOR/ASOCIAT O ACTIUNE PENALA impotriva acestor debitori, in cazu contractului de mai sus, IN PROCEDURA DE FALIMENT??? MAI POT AVEA CALITATE PROCESUALA IN ACESTA SPETA? MENTIOENZ CA EU AM SEMNAT CONTRACTUL agentiei si corespondenta cu proprietarii a fost purtata in mare parte de mine.
SENTINTA DE FALIMENT V-A FI CONTESTATA CU RECURS!
MULTUMESC.