avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt de telefon
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt de telefon

Sunt in clasa a 9a la liceu. Joi de dimineata am intarziat la scoala si nu am mai putut intra. Am stat cu un coleg de clasa X afara din scoala. Dupa ce s-a sunat am intrat la ora 9 in clasa mi-am pus ghiozdanul pe banca si telefonul. M-am dus pana la colega din ultima banca si am cerut un pix. Atunci am observat ca telefonul lipseste,iar intitial manipulata de colegul X care a zis ca l-am uitat unde am stat, m-am dus acolo si am pierdut o ora cautandu-l si intreband lumea. La ora 11 am rugat-o pe diriginta sa ma lase sa caut in ghiozdanele si in gecile lor, bineinteles ca nu am gasit nimic.
Astazi gandindu-ma ca nu voi mai gasi telefonul, un alt coleg m-a avertizat ca el stie cate ceva. Dupa ce am iesit de la scoala am aflat de la colegii ca defat colegu Y mi-a luat telefonul, el personal laudandu-se cu acest fapt. Grav este ca colegii care mi-au spus ca nu au curaj sa se implice deoarece tipul este traficant si le e frica de bataie. Nu ma bazez doar pe ce mi-au spus colegiii ci si pe faptul ca in seara respectiva iubita lui a dat un mesaj pe messenger la toata lumea ca vinde exact marca telefonului meu urgent. Si mai am o banuiala ca elevul x cel cu care statusem initial l-a ajutat deoarece el cica "baga mana in foc ca nu l-a luat cineva din clasa" . Ce pot sa fac?:((
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:50, 14 Mai 2011
plangere penala
nu am dovezi concrete, iar colegii ceilalti nu se baga se poate demonstra?
Formulati plangere pentru infractiunea de furt calificat (la politia locala sau la parchetul de pe langa judecatoria locala)si aratati in aceasta , doar ca il banuiti pe acel coleg(nu ca sustras telefonul).
Indicati colegul care v-a comunicat acest lucru si pe prietena acelui coleg ca martori,
Telefonul poate fi gasit prin mijloace tehnice.
Anuntati furtul si la socetatea de telefonie ca sa va blocheze cartela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema scolara Jenu68 Jenu68 Buna ziua! Sper ca am incadrat intrebarea in categoria potrivita pentru ca doresc un raspuns competent pentru un subiect sensibil! Am un baiat de 15 ani, ... (vezi toată discuția)
Confiscare telefon la scoala . Ucozer Ucozer Buna ziua , ieri am aflat de la copilul meu ca i sa confiscat telefonu-l pe motiv ca a ascultat muzica la casti in timpul orei . Este legal acest lucru , sa ii ... (vezi toată discuția)
Problemă cu un coleg care are probleme cu legea Geambașu69 Geambașu69 Eu am fost transferat de la un liceu la altul în clasa 11 . La liceul la care m-am transferat am dat de un coleg care m-am înțeles foarte bine cu el timp de ... (vezi toată discuția)