Inteleg ca asa ar fi si normal sa le recunoasca insa nu o face. Am sa le incerc sa le inaintez o petitie si sa vedem ce raspund in scris. Daca nu v-a trebui sa-i dau in judecata. Efectiv nu vor sa-mi accepte niciun act.
Normele UE sunt obligatorii si nu actele administrative emise de un stat sau altul...
Ori certificatul TÜV este un act administrativ emis de autoritatile germane care nu are cum sa produca efecte pe teritoriul altui stat...
Din cate stiu nu a existat nici macar un proiect care sa spuna ca actele administrative (nu hotarari judecataroesti, sau diplome,certificate de calificare, etc) emise de un stat din interiorul EU sa produca direct efecte in alt stat...
Pe scurt.. se poate eventual contesta decizia RAR, plecand de la ideea ca nemtii au avut dreptate cand au incadrat masina intr-o norma mai buna, insa direct hartiile din Germania nu valoreaza mare lucru...
Normele UE sunt obligatorii asa cum spuneti si pe cale de consecinta cu siguranta actele emise de autoritatiele germane le respecta. Certificatul TUV trebuie sa produca efecte, respecta normele UE si in plus haideti sa ne gandim putin cu ce se ucupa cei de la Tuv si ce recunoastere are pe plan mondial, numai la noi romanii punem la indoiala acest lucru. Am facut cateva memorii celor de la RAR si in cele din urma au cedat si au recunoscut faptul ca masina este euro 2. Ceea ce spuneti dvs JH ca hartiile din Germania nu valoreaza mare lucru este cu totul neadevarat, valoreaza foarte mult si am dovedit acest lucru. Ceea ce mi s-a intamplat denota cat de in urma suntem cu serviciile din Romania, pentru toata aceasta problema am pierdut 1 luna jumatate iar in Germania tot ceea ce a insemnat acte emise de autoritati s-au facut in 20 de minute in conditiile in care tariful pe care l-am platit a fost acelasi. Multumesc d-lui avocat Elis pentru sprijinul acordat si pentru informatiile punctuale pe care mi le-a oferit!
Hartiile de la TÜV Germania (sau DEKRA, sau alta asociatie de genul asta) nu produc efecte juridice in nici un fel in alta tara...
Faptul ca TÜV german are o autoritate incontestabila si ca se poate argumenta ca daca nemtii (care-s buni in materie) au spus ca este asa, atunci este asa este cu totul altceva, insa actele in sine nu produc efecte juridice..
Dac dvs. sunteti convins de contrariu... distractie placuta!
De altfel, am impresia ca ati cerut un raspuns, care vi s-a dat, iar acum sustineti ca rapsunsul (nefavorabil) nu-i adevarat..
Pai daca tot stiti asa de bine, la ce ati mai intrebat?
Iar faptul ca in Germania o inmatriculare se rezolva in 20 de minute (la fel ca si un TÜV) nu are de a face cu problema juridica in sine, ci cu sistemul deorganizare, specific fiecarei tari...