avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi Litigioase
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi Litigioase

Pot sa vand drepturile litigioase a unui proces in care mie ca reclamant mi s-a admis actiunea pe care am formulat-o pentru iesire din indiviziune a unui teren in care s-a dat solutia obtinand in acelasi timp un certificat de grefa prin care se consemneaza cele mentionate mai sus ? In cazul in care pot sa vand cine se judeca in continuare cu cealalta parte,eu sau cel care a cumparat drepturile litigioase ?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:32, 18 Mai 2011
Daca Dv. ati facut tranzactia dreptului litigios, nu mai ;puteti sta in judecata ca parte. Cel ce cumpara si este proprietarul de drept va sta in judecata in locul Dv. in caile de atac daca vor fi..B-)
Atentie la data la care sa pronuntat instanta pe fond si data la care ati vandut drepturile litigioase.Daca sa pronuntat pentru dumneavoastra si dumneavoastra la aceea data nu mai erati propietar atunci aveti o problema pentru ca nu mai aveati calitate.
puteti vinde dreptul litigios iar persoana care va cumpara dreptul litigios va fi ca parte in dosar in locul dvs.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Yaki a scris:
Am trait 6 ani in concubinaj cu o femeie intr-un apartament in care ea era proprietar.
Dupa ce si-a vazut ap.dotat ca in occident si-a facut alta relatie si m-a alungat
din casa in 2006.Avand si un teren luat impreuna cu ea in cei 6 ani,am construit o
locuinta pe una din jumatatile acestui teren,in 2006.
Am facut cadastrele pe lungimea acestui teren la cererea ei,intru-cat isi gasise cumparator
pentru partea ei.In final nu s-a inteles cu cumparatorul,iar cadastrele nu au mai fost
finalizate la notar.Am deschis actiune pentru a omologa aceste cadastre iar in final instanta
le-a omologat.Din dusmanie a facut numeroase reclamatii la primarie iar acestia m-au amendat cu
1000 RON.Am facut contestatie invocand art.31 din legea 50/1991 dar nu a fost admisa
dandu-mi drept de recurs.
INTREB : Daca vand terenul cu aceste anexe gospodaresti,fiind in litigiu (drepturi litigioase)
cu hartie notariala precum ca plateste noul proprietar toate datoriile inclusiv amenda,i se poate
elibera autorizatie pentru aceste anexe gospodaresti?

Interventie moderator: va rog continuati discutia in cadrul aceluiasi topic!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face cadastru si inscrierea in cf, in vederea vanzarii? AKM AKM Pe un teren in Bucuresti in suprafata de 225mp si 12m deschidere..aflat in indiviziune exista 2 cladiri, una este detinuta in propietate de mine iar cea de a ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma!!! - executare imobil neîntabulat construit pe terenul altcuiva Gradmariana_92 Gradmariana_92 Buna daca am doar autorizatie de constructie pe numele meu iar terenul de sub casa are alt propietar si e neintabulat ,daca casa se executa ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Sunt infiat si dezmostenit? eva-1978 eva-1978 buna ziua o problema am si eu o problema . sunt infiat la o matusa de a mea ( sora tatalui meu) de la 4 ani. dupa cativa ani matusa mea s-a casatorit s-au ... (vezi toată discuția)