avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rolul activ al instantei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rolul activ al instantei

In ce art. se prevede ca instanta in virtutea rolului sau activ ar trebui sa puna in discutia partilor capacitatea lor procesuala ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:33, 19 Mai 2011
Ce inseamna "doctrina a aratat"?
DOCTRINA= INVATATURA despre ceva, a aratat ca......
Nu cred ca MUNICIPIUL a invocat motivele de apel, nefiind parte in proces.Deci apelul este formulat din partea primariei-cel putin asa ar fi normal.
Directia juridica este un serviciu din cadrul primariei- poate reprezenta Municipiul,
poate reprezenta pe primar , daca are delegatie.
Aratati unui avocat ceeace aveti si va va lamuri.
Capacitatea procesuala de folosinta a persoanelor juridice , se dobandeste de la data infiintarii si inceteaza prin desfiintare, dizolvare, .Primaria nu are capacitate de folosinta , ea fiind o structura functionala cu activitate permanenta, care duce la indeplinire dispozitiile primarului si hotararile consiliului local, conf.L.215/2001-legea adm.locale.Inseamna a avea drepturi civile si obligatii civile(art.77 L.215/2001)
.
Deci procesul la fond si la apel de catre cine a fost facut din partea paratului care era Primaria,dar care spuneti dv. ca fiind structura functionala doar cu drepturi si obligatii civile nu avea capacitate procesuala de folosinta ?
Aveti la dosar mandatul de reprezentanta-prin prezenta delegam pe consilier juridicX, ca reprezentant al..........
La sedinte, cand au fost strigate partile, in contradictoriu cu cine ati fost strigat?
lotuss a scris:

Ce inseamna "doctrina a aratat"?


Este vorba despre literatura juridica de specialitate care trateaza aspectele privind Dreptul procesual civil ... cursuri, monografii, tratate etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C.pr.c. art 64-66 aser aser \"Aratarea titularului dreptului \" se refera si la persoane juridice ?Daca paratul nu are capacitate procesuala de folosinta si indica cine are aceasta ... (vezi toată discuția)
Neregularitate act procedura bufa bufa cf art 108 c.p.c., daca municipiu a participat la fond si la apel fara sa faca cerere de interventie ,iar partile nu au intervenit,neregularitatea se acopera ... (vezi toată discuția)
Exceptie ovidiu7 ovidiu7 doresc sa aflu ce inseamna fiecare -exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta,si -exceptia lipsei calitatii procesuale pasive Ele se suprapun ... (vezi toată discuția)