avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. Dupa implinirea varstei de 26 de ani mai ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. Dupa implinirea varstei de 26 de ani mai primesc pensia de urmas?

sunt student in anul 6 lamedicina generala si primesc pensie dupa ambi parinti fiind decedati.Am implinit varsta de 26 de ani luna asta vreau sa stiu daca mai primesc pensie daca nu cum as putea sa fac sa primesc pt ca nu mai am nici un venit si o sa trebuiasca sa da dai rezidentiatul abia in 20 noembrie.Ce se intampla de luna viitoare nu mai primesc pensie?

Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 18:22, 14 Mai 2011
LEGE Nr. 263 din 16 decembrie 2010
privind sistemul unitar de pensii publice

Art. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmaş:
a) până la vârsta de 16 ani;
b) dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani;

Din pacate, in lege nu sunt si alte prevederi care sa prevada posibilitatea de prelungire peste perioada de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studenta cumul salariu cu pensie de urmas Moca Moca Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. In 21 iulie am depus actele in vederea acordarii pensiei de urmas, de care beneficiez fiind inca studenta, ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas michelle2011 michelle2011 Primesc pensie de urmas de pe urma ambilor parinti, dar peste 4 luni voi implini 26 ani. Din ce stiu acest tip de pensie se acorda tinerilor care urmeaza o ... (vezi toată discuția)
Interpretare articol de lege - pensie de urmaș Mr_John Mr_John Bună seara, aș dori să știu cum se interpretează următorul articol de lege. Confrom Legii 263/2010 - \\" ART. 84 Copiii au dreptul la pensie de ... (vezi toată discuția)