avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Primesc pensie de urmas de pe urma ambilor parinti, dar peste 4 luni voi implini 26 ani.
Din ce stiu acest tip de pensie se acorda tinerilor care urmeaza o forma de studii pana in 26 ani. Asta inseamna ca din luna mai nu voi mai primi acesti bani? Va rog ajutati-ma cu un raspuns. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:02, 29 Ianuarie 2013
Legea 263/2010

Art. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. dupa implinirea varstei de 26 de ani mai primesc pensia de urmas? rgcata rgcata sunt student in anul 6 lamedicina generala si primesc pensie dupa ambi parinti fiind decedati.Am implinit varsta de 26 de ani luna asta vreau sa stiu daca mai ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas Emilia_85 Emilia_85 Buna ziua, pensia de urmas se intrerupe din luna in care implinesc 26 de ani? sau se mai da pana la terminarea anului universitar din anul in care implinesc ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas foxi foxi In cazul in care repeta anul la facultate, un adolescent poate pierde pensia de urmas ( tatal copilului a fost maistru militar) sau i se poate imputa/ cere ... (vezi toată discuția)