tatal+mama proprietari tata a murit.suntem 3 frati.acum facem succesiunea si in fata la notar surorile mele au semnat ca nu le trebuie nimic.acum intrebare e vreau sa imi faca mama mie contract de vanzare cumparare.cum ma sfatuiti sa il fac sa nu poate fii atacat niciodata.sa raman singurul proprietar
Banuiesc ca in urma succesiunii si dvs. ati dobandit o cota din imobil. Mama va poate instraina prin contract de vanzare cumparare intregul sau drept din imobil si astfel deveniti singurul proprietar al intregului imobil, nimeni n-o sa va poata contesta dreptul de proprietate de vreme ce surorile au renuntat la dreptul lor, iar dvs. ati cumparat de la mama cota sa.
da deci ele au renuntat.si am ramas doar eu cu mama acum vroiam sa facem contract de vanzare cumparare.dar cum sa il fac cu clauza de intretinre sau fara?sa nu poata fi atatcat never
Puteti sa-l faceti cu obligatia de intretinere, cu drept de uzufruct viager, drept de abitatie viagera sau fara nici un fel de clauza. Daca il faceti simplu, fara nici o clauza, nimeni nu-l poate ataca vreodata, daca inserati clauze in favoarea mamei, doar dansa il va putea revoca, in instanta, dar numai dovedind ca dvs. nu ati respectat clauzele respective.
Mostenire
monica_elena
Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc.
Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)
Succesiune
loredana2009
Suntem 3 frati (majori), tata a murit la sfarsitul anului trecut vrem sa deschidem succesiunea. Dar TATA NU SI-A FACUT SUCCESIUNEA DUPA MOARTEA PARINTILOR LUI, ... (vezi toată discuția)