avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Emitere facturi dupa radiere PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Emitere facturi dupa radiere PFA

PFA a fost radiata in iunie 2010, dar pana in momentul de fata au fost realizate cateva prestari servicii si s-au inregistrat si cateva facturi de cheltuieli. PFA a fost radiata din oficiu din cauza neplatii impozitului forfetar (asta sa fie??), iar persoana nu a stiut ca s-a realizat radierea. Ce trebuie facut in aceasta situatie pentru a evita o amenda sau alte sanctiuni?
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 21:48, 15 Mai 2011
Pai ati platit sau nu acel impozit?
Nu este o PFA care imi apartine, este cazul altcuiva si nu am primit explicatii foarte clare. Cred ca era totusi vorba despre impozitul pe venit si cred ca persoana respectiva nu a depus declaratia privind veniturile. In cazul in care nu s-a depus aceasta declaratie se procedeaza la radierea PFA? Iar daca se radia, nu i se solicitau chitantierul si facturierul? Le putea pastra? Nu inteleg nici eu prea bine cazul acesta. Celor care incearca sa-mi explice si sa ma lamureasca, va multumesc.
PFA-ul a fost radiat (cel mai probabil) deoarece nu si-a schimbat forma din PF in PFA / nu si-a actualizat codurile CAEN pina in aprilie 2010.
Iar daca PFA a fost radiat (lasand la o parte motivul de data asta), dar au fost realizate in continuare activitati si s-au facturat, ce se intampla? Este de asteptat o amenda, trebuie instiintata DGFP?
La radierea PFA din oficiu, nu trebuia instiintata persoana in cauza, anterior sau macar dupa radiere?
Viorel da o cautare dupa activitate dupa radiere, au mai fost si alte PFA-uri in aceasi situatie, nu am "vazut" rezolvare pentru asta pina acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere pfa in 2010...ce fac cu facturile emise pana acum? dorucristiandeliu dorucristiandeliu ziua buna, am aflat abia acum o saptamana ca am fost radiat in iunie 2010..de ce ne mai cer numere de telefon,email..daca nu se sinchisesc sa ne anunte...stiu ... (vezi toată discuția)
Pfa radiat..cum e posibil sa continui cu unul nou cu acelasi facturier,chitantier? dorucristiandeliu dorucristiandeliu ziua buna, am fost radiat ca pfa in 2010..bineinteles, neanuntat..eu fiind pictor..eram perfect la curent cu totttt (stiu ca nu i oscuza...dar...). ideea ... (vezi toată discuția)
Radiere pfa - am platit impozit, se poate recupera ? ionutpo ionutpo Salut, Am nevoie de sfatul vostru: Am, sau mai bine spus, aveam un PFA cu norma de venit, consultanta si furnizare de alte produse software. Am fost ... (vezi toată discuția)