avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce sa fac, imi este frica de amenzi ?!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce sa fac, imi este frica de amenzi ?!

Buna! Ce mi se poate intampla daca eu nu am trecuta in actul contitutiv o anumita activitate (de exemplu sa inchiriez un bun mobil al meu, dar totusi eu inchei un contract de inchiriere)? Care sunt limitele sanctiunii si in temeiul carui act normativ pot sa fiu sanctionat?
Numai de bine si va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gyoni8 , utilizator 09:12, 9 Iulie 2008
orice problema se poate rezolva. Da mai multe detalii.
Buna ziua!
Nu inteleg in ce anume consta neregula. Afirmati ca obiectul de activitate consta in inchirierea unui bun mobil. Acest lucru se poate realiza tocmai in baza acelui contract de inchiriere de care vorbiti.
Totusi,in cazul in care firma desfasoara activitati care nu se regasesc in obiectul de activitate al firmei, sanctiunea este confiscarea tuturor veniturilor obtinute in acest fel, incetarea activitatii respective, precum si amenda.
Puteti sa extindeti obiectul de activitate al firmei dvs. daca veti constata ca va sunt necesare mai multe coduri CAEN.
Cu stima,
av. Silviu Serban
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2008
Cabinet de avocat Silviu SERBAN, Avocat
Activitatea de comerciant este una repetitiva,comercianul face de acte de comert care au cartacteristica obiceiului.Prin urmare inchirierea de catre dvs a unui bun mobil care nu are un caracter repetitiv nu se circumscrie sferei comerciale si nu are prin urmare calitatea de act sau fapt de comert.In concluzie nu necesita nici o autorizare care este o caracteristica a activitatilor comerciale.Cu stima!
dar ce ziceti de:
Art. 56. - Dacã un act este comercial numai pentru una din pãrti, toti contractantii sunt supusi, încât priveste acest act, legii comerciale, afarã de dispozitiile privitoare la persoana chiar a comerciantilor si de cazurile în care legea ar dispune altfel.
scuzati, m-am exprimat eu gresit, uitati cum stau lucrurile:
1. nu am in obiectul de activitate trecuta activitatea de inchiriere bunuri imobile proprii;
2. am vazut ca aceasta activitate este trecuta distinc in CAEN;
3. inteleg ca pot sa-mi extind domeniul de activitate, fac AGA, trec si alte domenii, merg la registru, etc., lucru pe care deja l-am demarat;
4. chestia este ca eu deja am inchiriat niste spatii ale mele, activitate care imi aduce profit;
Problema care ma macina este urmatoare: pot fi sanctionat pentru ca am desfasurat o activitate care nu era trecuta in actul constitutiv? Daca da, la ce sanctiune sa ma astept, ca eu nu am gasit nimic in nici un act normativ(poate nu am cautat eu bine) referitor la sanctiunile ce pot fi aplicate in cazul in care tu ca societate iti depasesti domeniul de activitate.
Va multumesc tuturor si imi cer scuze ca nu m-am exprimat suficient de clar de la inceput!
Gyoni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detaliere coduri caen si importanta ativitatii principale IB IB Unde gasim detalierea codurilor CAEN si ce importanta are in obiectul de activitate al firmei activitatea principala? (vezi toată discuția)
Achizitii pe societate comerciala tip srl Nina1 Nina1 O societate comerciala tip srl poate achizitiona pe numele firmei bunuri mobile (mobila, aragaz, tv etc) pe care sa le dea spre folosire unei terte persoane? ... (vezi toată discuția)
Activitate principala arielle81 arielle81 Am rugamintea de a imi spune daca in cazul unei societatii cu o singura activitate principala, aceasta are dreptul sa se foloseasca si de celelalte activitati ... (vezi toată discuția)