buna seara va deranjez cu o intrebare tatal meu a cumparat de la bunicul respectiv tatal lui un teren printr-un contract de vanzare cumparare incheait in instanta pentru ca asa a fost sfatuit de avocat si bineinteles mai ieftin pentru a ridica o casa pe acel teren ce acte imi sunt necesare? mentionez ca este extravilan multumesc
Contractul de vanzare cumparare trebuia incheiat la notarul public (autentificat) si intabulat in cartea funciara. Pentru constructia casei va trebuie autorizatie de construire (se elibereaza de la Primarie), insa terenul trebuie introdus in perimetrul intravilan si scos din circuitul agricol, cred ca tot la Primarie veti afla pasii care trebuie sa-i urmati.
Judecatoria nu autentifica acte, fie aveti o sentinta civila emisa de instanta, fie aveti o incheiere de intabulare emisa in vremea cand aceasta operatiune se realiza cand Cartea Funciara apartinea de Judecatorie.
Vanzare teren
marimara
Detin un teren care are toate actele in regula, adica cadastru si intabulare ; acest teren a fost incadrat ca extravilan pana in urma cu doua luni, cand a ... (vezi toată discuția)