avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Valabilitate pasaport copil
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Valabilitate pasaport copil

Buna ziua,
Fetita mea de 10 ani are pasaport temporar,care expira in 28 iulie 2011.Ea trebuie sa plece intr-o vacanta in Turcia de 10 zile pe data de 14 iunie.Intrebarea mea este:e bun pasaportul actual sau trebuie preschimbat,ca sa aiba valabilitate mai mare?Am auzit din surse neoficiale ca trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni de la iesirea din tara.Sau unde as putea sa ma interesez de acest aspect?Mentionez ca pe biletele de la agentia de turism este specificata perioada sederii.Imi cer scuze daca nu am incadrat intrebarea in categoria necesara.
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2011
delia_cj, utilizator
Cel mai recent răspuns: delia_cj , utilizator 12:01, 16 Mai 2011
Pasaportul este valabil.
Stoica Ioana a scris:

Pasaportul este valabil.

Va mutumesc pentru raspuns.V-as fi recunoscatoare daca mi-ati arata si baza legala,daca exista.Am inteles ca politistii de frontiera se leaga des de acest aspect.Plus ca si agentiile de turism pun conditia asta.Nu as vrea sa-i fac acum alt pasaport daca nu este strict necesar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - conditie valabilitate pasaport la iesirea din tara fehercornelia fehercornelia Buna seara, as vrea sa ies cu, copilul din tara iar pasaportul ii expira in 9 iulie 2013, pasaportul este temporar(pe un an), s-ar putea sa am probleme, ... (vezi toată discuția)
Pasaport aureliaoraca aureliaoraca buna seara..am si eu o intrebare. pasaportul copilulu meu expira pe 21 iulie, dar eu vreau sa plec cu el pe 28 iunie.intrebarea mea este.pot face cerere de ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent va rog! pasaport expirat in strainatate Baphomedd Baphomedd Sunt in Turcia şi mi-a expirat pasaportul ,vreau sa stiu daca vor fi probleme la plecarea in Romania,pentru ca am de gand sa plec cu el expirat. Macar sa stiu ... (vezi toată discuția)