Am mare nevoie de o informatie..... Sunt in executare silita garantia fiind un imobil. Am 3 dosare, 1 un credit pe persoana fizica garantat cu imobil ipoteca de rang 1 aprox. 70 mii euro, 1 credit de investitii persoana juridica (am avut si o firma aflata in faliment acum!!!) garantat cu acelasi imobil ipoteca de rang 2 aprox. 60 mii lei, 1 linie de credit tot pe firma garantia fiind ipoteca de rang 3 pe acelasi imobil 25 mii de lei. Acum am trei dosare executionale si sunt la faza in care mi-au trimis o adresa sa le comunicam pretul de vanzare insa dosarul la care au facut referire este unul pe firma deci acolo unde am ipoteca de rang 2. Intrebarea mea este urmatoarea.....in momentul in care se va ajunge la licitatie exista o ordine de acoperire a creditelor/ipotecilor sau se acopera cum vrea executorul??????!!!!! Logica imi spune ca ordinea fireasca ar fi....1. cheltuielile de executare silita (toate!!!!); 2. Ipoteca de rang 1; 3. Ipoteca de rang 2; 4. Ipoteca de rang 3...Gresesc cumva?! Va rog sa ma ajutati cu aceste informatii si daca exista/unde o reglementare in acest sens... Va multumesc anticipat
multumesc mult pentru raspuns....eu asta vreau ca distribuirea sumelor sa se faca in ordinea rangului ipotecilor.....asta nu stiam eu si daca aceasta chestiune este reglementata undeva sau pur si simplu este la latitudinea executorului....
Rangul ipotecii reprezinta "prioritatea" ei in plata datoriilor. Spre exemplu, intre doi creditori cu rang diferit, cel cu rang prioritar se despagubeste primul si INTEGRAL din pretul imobilului, abia apoi se despagubesc si creditorii subsecventi, din ceea ce ramane, desigur. Rangul ipotecii se marcheaza prin publicarea in Cartea funciara a imobilului (art 1778 C.civ.). Ipotecile inscrise in aceeasi zi au acelasi rang (art. 1779 C.civ.)
Somatie imobiliara
CORINA_BC
Am cumparat un apartament prin credit cu ipoteca in 2008, intre timp, creditul a ajuns la o firma de recuperare, si apoi prin hotarare judecatoreasca mi s-a ... (vezi toată discuția)
Ordinea creantelor
marss
Am unSRL aflat in insolventa faza definitivarii tabelului definitiv al creantelor.In situatia, foarte probabila ,cand nu se aproba nici un plan de ... (vezi toată discuția)