avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Situatie: auto radiat dupa decesul proprietarului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Situatie: auto radiat dupa decesul proprietarului

In urma cu doua luni socrul meu a decedat(in luna martie), la o saptamana de la tristul eveniment am mers la administratia fiscala sa vad ce datorii avem de achitat pe numele lui. Acolo mi s-a spus ca figureaza cu mai multe bunuri, unele de care stiam si unul de care nu stiam, si-anume o masina.
Acum, dupa doua luni la acelasi ghiseu, mi se spune ca bunul a fost radiat si ca o persoana s-a prezentat cu contractul de vanzare-cumparare, care ce credeti? a fost semnat cu o luna de inainte(in luna februarie).
Intrebare: Cum pot solicta o copie a contractului? pentru ca sunt sigur ca e un fals in el si vreau sa il dovedesc printr-o expertiza grafologica, si nu ma trimiteti la Admin Fiscala pentru ca de acolo mi s-a insuflat ideea ca nu voi putea obtine o copie printr-o cerere la ei ...#-o
Cel mai recent răspuns: alcibiade , utilizator 22:18, 17 Mai 2011
Pe baza ORDONANTEI 27/2002faceti o cerere , ca persoana direct interesata,( fiind mostenitor)catre Serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din orasul din care sunteti.Solicitati sa vi se spuna in baza caror acte a fost radiat auto respectiv si mai ales,pt.ca pt.radierea unei masini este necesara printre altele si o cerere cu datele de identificare ale celui care depune cererea(respectiv-proprietarul masinii-deci o cerere facuta de socrul d-voastra).
In cererea d-voastra, aratati de ce va sunt necesare aceste informatii-si aratati suspiciunile d-voastra.Eventual , puteti merge si in audienta, la seful serviciului respectiv,aratati situatia.Sunt obligati, ca in virtutea acestei O.27 /2002, sa va raspunda.
Aveti sanse mai mari si mai usor de obtinut acel contract la Directia de Impozite si Taxe Locale . Ambele institutii fiind publice au obligatia legala sa raspunda solicitarilor d-voastra in 30 de zile
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
alcibiade, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea masinii de la primarie eu_craciun eu_craciun Buna ziua, am vandut masina unei persoane prin contract de vanzare-cumparare, am achitat datoriile la primarie si i-am dat certificatul fiscal ca sa o ... (vezi toată discuția)
Scoaterea unui autoturism de la plata impozitului lecristina lecristina am vandut o dacia acum vreo 8-9 ani fara sa o scot de la plata impozitului. nu mai am nici un fel de act pe ea, nici macar un contract de vanzare cumparare, ... (vezi toată discuția)
Scoaterea de pe rolul fiscal al unui bun mobil înstrăinat, însă nedeclarat la direcţia de taxe şi impozite de către vânzător Alexei000 Alexei000 În urma decesului socrului meu şi a începerii încheierii succesiunii, am aflat că acesta a vândut o maşină chiar înainte de a muri, iar aceasta încă ... (vezi toată discuția)