avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesire cu copil din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesire cu copil din tara

Am divortat in februarie 2011. Desfacerea casatoriei a ramas definitiva si irevocabila. Pe celelalte capete a ramas cu drep de aplel in termen de 30 zile.
Mie ca mama mi s-a incredintat copilul spre crestere si educare.
Celelalte capete au fost:
- Stabilirea pensiei de intretinere
- Incredintrea copilului minor
- Pastrarea numelul din timpul casatoriei
Eu am facut apel pentru unul din aceste capete, respectiv pensia de intretinere.
El nu a facut nici-un apel in termenul de 30 zile.
Am primit termen in sept. 2011 la Tribunalul Bucuresti pentru pensie intretinere.
Cum trebuie sa fac sau este posibil sa legalizez hotarea de divort impreuna cu incredintrea minorului? Am nevoie la iesirea din tara cu copilul sa am legalizata hotararea pt. incredintarea copilului. Mentionez ca nu vreau sa apelez la tatal copiluli pt. o declaratie notariala. (cred ca nici nu mi-ar da-o).
Cel mai recent răspuns: cata78 , utilizator 21:42, 16 Mai 2011
Am divortat in februarie 2011. Desfacerea casatoriei a ramas definitiva si irevocabila. Pe celelalte capete a ramas cu drep de aplel in termen de 30 zile.

Aveti nevoie de procura speciala , in care sa fie precizate locatia unde va veti deplasa , cat si durata vacantei.
Hotatarea judecatoreasca nu este definitiva si irevocabila.Nu poate fi eliberat pasaportul pentru minori , decat daca exista consimtamantul sotului .
( exprimat intr-o procura speciala ).
Indiferent ce motive de apel ati facut, sentinta de divort si incredintare nu poate ramane irevocabila mai inainte de a se judeca apelul , si nu puteti iesi din tara cu copilul fara consimtamantul tatalui. Mai bine tgreceti peste orgolii ,si rugati sa va dea procura. oricum el va ramane tatal copilului dvs. toata viata si veti pastra legatura cu el datorita copilului , asa ca uitati motivele de divort , mai ales ca ati castigat procesul. Nu trebuia sa declarati apel. Pensia se putea judeca separat intr-o cerere de majorare .
doana draga
fara aceptul sotului duneavoastra nu vede-ti decat vama romaneasca , pentru ca nu il pute-ti scoate din tara decat in niste situatii exceptionale . daca inselati vigilenta politiei de frontiera si parasiti tara , tatal poate declara disparitia copilului si sa va aduca in tara sub excorta .
copilul v-a fost dat spre crestere si educare , nu spre posesiune .
ambii parinti au drepturi si indatoriri si sunt egali .
o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura din partea fostului sot pentru minor luat in strainatate Angela Brudaru Angela Brudaru Cine poate sa-mi spuna daca, pentru un copil inca minor, rezultat dintr-o casnicie desfacuta prin divort, mama care a primit copilul prin hotarire definitiva ... (vezi toată discuția)
Se poate legaliza separat? ContSters201565 ContSters201565 Am o sentinta judecatoreasca astfel: - pe divort definitiv si irevocabil Pe celelalte capete de cerere (pensie, incredintare minor) cu drept de apel in 30 ... (vezi toată discuția)
Familie beagr beagr am o fetita care este rodul unei relatii de concubinaj.am o hotarare judecatoreaca prin care el plateste pensie alimentara,si un dosar penel pe pt neplata ... (vezi toată discuția)